Sidor

torsdag 30 oktober 2008

En dag av konst, regn och tankar..


Jag har sprungit runt hela dagen i staden och i stadens regn. Jag har tänkt så mkt denna dag på allt.. Handlat guldfärg och swarowski kristaller till mina princesskrukor som jag gjort i keramik. Nu är en av de klara! Visst blev den fin!? Tänk sen att ha fina, röda minirosor i dem eller murgrönor? Har även varit i gallerier i gamla stan och handlat en stor duk till ett starkt och vackert motiv jag har i huvudet. Jag hoppas verkligen jag kan måla den bilden som finns i mig så bra jag bara kan, denna bild är väldigt speciell för mig, och jag ska börja inatt.. Med penseln i min hand säger jag godnatt.

onsdag 29 oktober 2008

Vår egna verklighet vill oss väl.

Pessimistiska och kaotiska tankar uppbyggd av andras avund och ilska, strömmar igenom våra hjärnor ibland, men mkt mindre nu för min del, det är asskönt. Man bråkar ibland med sin egna verklighet på något skumt sätt. Den egna verklighet, som faktiskt vill en väl. Många människor tävlar om vår uppmärksamhet, i en kör av röster som ropar ut vad vi ska tänka, tycka och tro. Gång på gång gör andra människor det, och så kommer det vara så länge vi lever. Jag förstår inte riktigt hur så många människor kan må så dåligt, att dem mår gott av att se andra fara illa eller bli till fredställda av andras tråkigheter och misslyckanden. På något sätt förstår jag ju varför, eller jag är rätt säker på att det är ilskan som driver dem till vansinne, på grund av förakt och avund. Tävla, tävla, tävla. Då vill dem skapa sin egna falska glädje genom att kritisera någon annan, och tänka:
Mohahaha, nu blir det ledsamheter där borta, ååh va skönt att jag kan ställa till det så, ingen ska må bra och vara glad mera än jag själv och dem jag får ut något av.
Jag blir mörkrädd av sådant, det är otäckt men mest tragiskt. Jag tror inte att det finns några direkt elaka människor som bara är det, nej det finns det inte enligt mig. Utan jag tror mer att det har blivit så av olika orsaker som kan handla om allt möjligt. Allt går att lösa, vi vill ju vara glada och må bra allihopa ju! Livet har så mycket fint att ge oss. Så mycket glädje och lycka som finns inom oss, och det ska vi använda oss av!
Jag vill bemöta alla mina medmänniskor med godhet och har ödmjukheten som ledstjärna. Det är underbart! Kom ihåg att vår egna verklighet vill oss väl!

tisdag 28 oktober 2008

Höst-härligheter!

Jag har städat och städat så himla mkt efter mässan, har ju bara varit hemma och vänt, då det blev såååå stökigt... Höll på hela dagen igår, så nu är det i alla fall superfräscht och idag har jag gjort massa härliga saker! När det är höst är det gott att baka bröd och laga varm mat. Idag blev det en snabb köttgryta och en underbar pumpafrö limpa med morot i, supergod och hälsosam!
Här kommer recept:


4 dl mjölk
1/2 paket jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt och det är gott med 1/2 msk örtsalt också!
2 msk honung
2 dl rivna morötter
8-10 dl rågsikt och lite vanligt mjöl
1 ägg
1/2 dl pumpafrön


Värm mjölken. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig liksom. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Trixa degen smidig på mjölat bord, forma dem till ett limpaktigt bröd. Lägg den på en plåt med folie runt den förutom på ovansidan. Låt den jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna lite grann under en bakduk, ta bort foliet. Klart!

söndag 26 oktober 2008

Beauty08!

Jag är helt slut i hela kroppen efter denna mässhelg. Känns som värsta träningsvärken, fast tusen gånger värre.Allt värker plus att fötterna är trasiga efter klackar hela helgen. Jag vill bara duscha och kasta mig i säng! Har gått upp 6 varje morgon, men det är bra för mig! Det har varit sanslöst mkt jobb, men också så himla skoj! Det var faktiskt på något sätt en sådan härlig gemenskap över hela mässan. Beauty08- Hår, naglar, smink, behandlingar, skönhetsprodukter och naturligtvis var jag på plats med Linas Hairextensions;-) Fick vara där samarbete med magasinet Lifestyle skönhet och hälsa, där jag lärt känna chefen Martina.Haha det var verkligen sånt där riktigt tvättäkta Stockholms-skönhetsfolk överallt. Makeup artister, staylister, och Booby som sprang hand i hand, glatt med Linda Rosing! Natti Kramar P.s Jag har städat bort nästan allt glitter!



Här stod jag, jag stod och stod...


BlondinBella tittade forbi och hade lite frågor om extensions...
Blondiner emellan;-)


Åååh så skont det var att få sitta en stund....


Sedan kom glada Marie forbi som hade vunnit tävlingen om sveriges snyggaste bloggare! STORT GRATTIS!! Hon vart verkligen värd det. Lika glad och gullig som vanligt var hon med!



fredag 24 oktober 2008

Det glittrar i skallen också, trots denna stress.


Jag äter nu i stress en macka, även den är glittrig. Vad kommer vara glittrigt imorgon? HAHAHHAHA!!! Jag har knappt sovit en blund, och ska strax iväg till mässan. Inget jag gjort blev bra, glittrigt men inte fint. Jag tror det kommer fixa sig himla bra på ett annat sätt ändå. Jag är glad och det glittrar i min skalle med, och där kan det väl inte ändå trängt in? Nu ska jag stressa mig jättefin! Finns så mkt jag vill berätta om, men tiden glittrar ifån mig... Nu ska jag glittra ner hela mässan, och deras toaletter! *SKRATTAR* Glittriga Kramar!

Glitter-Kaos

Det är ren kaos, glitter-kaos . Det är glitter över hela, hela, hela lägenheten. Jag har jobbat snart i 2 dygn med skyltarna till Beauty08- mässan, som börjar imorgon. Hinner inte ens berätta nu. Shit, hur ska jag hinna få klart allt? Plus att det är glitter precis överallt. Plus att jag måste göra om massa som inte blir braaa... Jag blir tokig. Det glittrar om hela mig, det är verkligen glitter PRECIS överallt!! Jag kan inte fortsätta glittra ner tangenterna mera nu och jag hinner inte och denna natten blir bara glittrigare och stressigare, men det är kul också, måste sluta skriva, hinner ej. Jag lägger upp ett par bilder på en tusendels del av all denna stressiga- glitter-röra-shit-också. Opps på bilderna är ingen klart så de ser fult ut nu, kommer dock bli ashäftigt sen, hoppas det iaf.



Denna får slängas efter flera timmars jobb, stress, jag spillde for
mkt lim på på fel ställe, går ens inte att rädda med mer glitter....



Såhär ser det ut overallt, allt glittrar....

Linas Glitteri. Va det inte Linas Hairextensions jag skulle marknadsfora...?

torsdag 23 oktober 2008

Stress.


Jag har stressat hela dagen, och gjort tusen saker, det är forst nu jag kan hinna sova. Får berätta mer sen, men mkt kul är på g... Är i alla fall jättetrott nu, och kudden väntar mig NUUU! GÄSP!!!! Färgade min utväxt idag också! Nu är jag superblond igen! Japp, superblond verkligen! Här har ni suddiga, superblonda mig! Natti mitt i natta.

tisdag 21 oktober 2008

Sjuktbra igen!


Nu ska jag iväg och träna! Och igår hittade jag även denna sjuktfina vattenflaska. Det bästa av allt är att man stödjer rosa bandet när man köper Champions nya rosa kampanjserie, i samarbete med Stadium. Dem hade gjort jättefina rosa, gosiga myskläder också, mycket möjligt att jag införskaffar mig dem med! Det är verkligen sjuktbra när välgörenheten går ihop med materiella ting, man både skänker till viktiga ändamål och handlar på samma gång. En sjuktbra affärsidé! Kram på er!

Sjuktbra!


Jag hittade sjukthärlig självhäftande plast igår på Kreatima. Även om det inte fanns den leran jag skulle ha så vart ju besöket verkligen sjuktvärt ändå! Nu har det klippts och klistrats på alla mina kakelplattor, visst blev det sjuktbra?! Som den sjuktcoola Grynet alltid sa. Haha, hela min lägenhet håller på att förvandlas till ett sjuktsnyggt Grynet-hem! Jag älskar rosa, leopard, prinsesskronor och allt sånt där! Och kom ihåg en sak: Ta ingen skit!!!

Figther.


Kom hem nu efter en väldigt positiv fika med en superkvinna som heter Doris. Hon skapar recept på mjukhet och godhet. Hon vill hjälpa till och gör det verkligen från hjärtat, även om det är hennes jobb att stöta mig lite i det som varit tungt. Har varit med om en del jobbigheter, men det är lugnt nu. Jag är jätteglad att jag träffat på en sådan här bra person som verkligen förstår och bara är så bra. Vi ska vara så tacksamma över att vi kan få bra hjälp av samhället, och att det verkligen finns så bra människor som hjälper till om man haft otur i svåra perioder.

Sverige är ett fantastiskt land på så många sätt och vis, även om det händer sjuka, hemska saker inom vården och alla andra fruktansvärda elakheter som föregår och utnyttjas av just personal. Det var en vårdare på St:Görans sjukhus som jag träffade när jag var patient. Han kontaktade mig efteråt och ställde till ett helsike i mitt liv. Det är en lång historia som är ett och ett halvt år gammal, ett avslutat kapitel. Och alldeles för långt att gå in i nu ,pissjobbigt var det, men inte längre! Det är dödsskönt när man tänker tillbaka på saker som man verkligen kommit över och tagit sig igenom. Kommit ifrån starkare och lärdomsfullare. Jag är bara tacksam nu. So I wanna say thank you -Som Christina Augilera sjunger i hennes otroliga låt fighter.

After all of the stealing and cheating you probably think that I hold resentment for you
But uh uh, oh no, you're wrong
Cause if it wasn't for all that you tried to do, I wouldn't know
Just how capable I am to pull through
So I wanna say thank you
Cause it

Makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
Makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter

måndag 20 oktober 2008

Kvällsmat och lera.





Detta är vad jag kallar god kvällsmat. Stekta ägg på gott brod med Dumle-choklad till! Mmm så gott!
Har varit på keramik hela dagen och fått så mcket ideér som jag inte kan vänta med tills nästa vecka med att skapa.
Leran där vart slut så jag åkte in till världens roligaste konstnärs-affär Kreatima på Sveavägen, men de var inte rätt sorts lera for ändamålet dem hade inne just nu.. Segt att åka tillbaka, men det ordnar sig jättebra ändå. Snart kommer keramikern upp med 10 kg lera, som jag kan ha här hemma och jobba med när jag vill. Asbra ju! Ska visa er sen! Hoppas hon gillar min kvällsmat också!

söndag 19 oktober 2008

En bra kväll.


Just ikväll är jag så tillfredställd av livet på något sätt. Det känns jättegott och det har varit en skön helg. Imorgon väntas en ny vecka, jag har börjat gilla måndagar faktiskt med rutinerna igen och nya hoppfulla förutsättningar! Keramik imorgon t.ex, jippie!
Var en sväng på Ikea ikväll med en vän och handlade lite smått bara. Glas, doftljus och en ny badrumsmatta. Det var i alla fall jättetrevligt. Ska mäta lite här hemma nu och kanske ta en sväng dit igen snart. Tänkte göra en mini home-make-over, vill ha rosa väggar också!!! Istället för mina tråkiga lattefärgade, usch.. Rosa, guld och leopard är mina favofärger!!! Ååå, blir sugen på att fixa måla om jättesnart, men annat som ska göras i veckan. Vi får väl se vad som hinns med. Hoppas ni har en skön kväll och att ni haft en bra vecka. Nu ska jag ringa family. Kram

lördag 18 oktober 2008

Tralala...

Jag chansa och sprang ut i trappuppgången för att slänga soporna - Naken! Jag orkade inte klä på mig, så jag sprang! Shit, va asrädd att någon granne skulle öppna, hahaha! Som tur var hann jag. Tänk om min dörr skulle gå låsa sig, va skulle jag göra då? Herrgu! Hahaha… Ska nog inte göra så igen, men det gick ju bra!! Tralalala…

Nu ska jag gå en härlig promenad, men bara måste bara klä på mig lite först;-)

Kärlek


Är det Alex Schulman som barn?
Nej, det är mannen i min lillasysters liv;-)
Hon är kär, han är kär. Det är ett par.
GOSIGT!! UNDERBART! JAAAA!!! Har nu även pratat med ´lillgossen, han verkade faktiskt jättegullig! En gbgare på 18 bast. Grattis och puss + massa godishjärtan till er!

fredag 17 oktober 2008

Livsoptimistiskhet.

Fredag. Lugn Fredag. Vad härligt. En helg med promenader, träning, sång och helgfix. Det är skont att bara ha en sån där lugn helg ibland, ta den som den kommer liksom. Sova ut, äta god frukost och bara slappna av. Feelgood har bra gruppträning på helger med, får se vad det blir for pass.
Nu ska jag ner och handla lite god helgmat. Lax och hollandaise kanske? MMmm...gott!
En livsoptimistisk helg är vad jag ska satsa på! Kram hela dan!

torsdag 16 oktober 2008

Aloe Vera

Har fått en dunk Aloe Vera gel av min storasyster Frida! Hon visst har gått och blivit helt såld på dessa produkter, säger att det är sjuktbra att dricka denna illaluktande, äckliga gelen.. Jag ska nu köra en kur på 2 veckor. Rena drömmen för kroppen. - Hävdar hon. Det är en hundraprocentig Aloe Vera utan tillsatser direkt från växten. Man ska bli piggare, sova bättre och få massa mer ork, man rensar kroppen på slagg så att tarmarna kan dra åt sig all näring i maten tusen gånger bättre. Det ska vara otroligtbra för alla organ på alla sätt och vis. Den innehåller mängder av vitaminer, mineraler och enzymer. Friskare ska man bli också eftersom den innehåller antioxidanter som är bra for immunförsvaret och Zink som läker kroppen inifrån.

På tal om Zink kan jag passa på att tipsa er som har problem med hyn och acnebesvär. Jag käkar Zinktabletter, 100 mg varje dag. Suveränt faktiskt!! Helt Super! Så himla kul när man verkligen kan se resultatet av just hälsokost. Nu skall det bli spännande och se vad denna Aloe Vera kur kan ge mig. Tack Frerri!

onsdag 15 oktober 2008

Tårta till alla.


En kväll så fylld av lycka. En kväll så fylld av skratt, värme och gemenskap. En underbar kväll. En meningsfull kväll. En minnesvärd kväll. Det finns ingen sak på jorden som jag vill äga. Man kan aldrig leta efter det bästa som kan hända, ibland händer det bara. Jag som tänkte att dagen hade somnat. Nä, nu är det natt och jag ska sova med dig natten. Godnatt natten och tårta till alla.

Sover.


Jag sover. Dagen somnar i mig. Den där känslan i kroppen. Som när man försöker hålla i nåt som är for stort för ens händer. Och man vet att det kommer ramla i golvet och gå sönder. Kanske har det redan gjort det. Man kan inte hålla i det, men man gör det ändå, håller och håller. Sedan kanske det man visste inte alls var något man visste. Jag håller, jag sover ju inte alls. Jag rör ju vid tangenterna, eller är det i sömnen? Nej. Dagen vaknar nu i mig. Tack Dagen.
Skulle egentligen iväg tidigt idag, men folk är sjuka ibland, ibland är idag. Dax att sätta fart. Jag ska städa, duscha, svara på mail, svara på samtal, ringa samtal, gå till roslagsbanan, åka roslagsbanan, gå av roslagsbanan, gå ner till tunnelbannan, möta min faster Anita, åka hem till henne, säga hejdå till henne, promenera, säkert svara i telefonen igen ett par gånger, fundera på livet, åka tillbaka till stan och träffa Cilla, åka tillbaka hem, åka upp i hissen, låsa upp dörren. Ibland kan det vara svårt att sova.

tisdag 14 oktober 2008

Assöt!


Har precis pratat länge med min gosiga lillasyster Jenny. Shit, det första hon säger när hon ringer är:
- Asså… Lina, jag har träffat en assöt. Så skrattar hon skumt-gulligt typ.
- VA!? Har du träffat en kille!? Utbrister jag.
- Ja en assöt. Säger hon igen och låter annorlunda-glad typ. Jag blir upprörd, detta är första gången hon talar om något på det sättet, och första killen är det med vad jag vet. Så fortsätter jag…
- Du har väl inte sex med honom?!! Hur gammal är han?! Vem är han?!!
- Men Lina han är assöt. Säger hon igen….
- Jaja det har du sagt tre gånger nu berätta!!
- Han sov hos mig inatt, det var jättemysigt.
- Jenny!!! Vad gjorde ni??
-Inget han är bara assöt. 18 år och jättesnäll. När hon säger det hör jag på henne att det är lugnt, jag andas ut. Hahaha…
-Va kul!! Är ni ihop eller?
-Ja, typ eller jag vet inte…
Sen fortsätter vi snacka om den unge mannen som faktiskt verkar vara en assöt liten grabb. Spännande!! Vi får se vad som händer… Men shit, va gulligt. Men shit asså, det är ju min lilla, lilla lillasyrra, shit, shit, shit,,,, Haha. Hon är så gullig, fast inte min bara gullis längre nu, utan någons assöt.

måndag 13 oktober 2008

Fantastiskt.

Om man tänker på hur många gånger som man inte har dött så är det ju ändå väldigt många. Om man tänker på hur många gånger som man har skrattat så är ju det ändå väldigt många.
Om man tänker på hur många gånger som man har fått uppskattning så är ju det ändå väldigt många. Om man tänker på hur många gånger någon svarat i telefonen och sagt:
- HEEEEEEEJ, va kul att du ringer! Så är ju det ändå väldigt många.
Om man tänker på hur många gånger som man har fått vakna med glädje så är ju det ändå väldigt många. Om man tänker på hur många gånger som man fått bra besked så är ju det ändå väldigt många. Om man tänker på hur många gånger man fått äta sig mätt så är ju det ändå väldigt många. Nu när jag tänker på hur många värdefulla saker jag skulle kunna komma på så är ju det ändå väldigt, väldigt, väldigt, väldigt många. Visst är det fantastiskt!? Ja, det är det.

söndag 12 oktober 2008

Lugn, härlig helg.

Denna dagen har varit superhärlig. Otroligt väder har det varit, soligt och fint! Gick en långpromenix i förmiddags, var så härligt!! Vi hittade ett himlabra spår vid Enebyberg. Söndagspromenader kanske man skulle införa som en rutin, riktigt långa och härliga sådana. En skön- helggrej faktiskt.
Sen kom Matte Patte upp på en fika, han hade varit och jobbat på Täbygallopp som ligger här alldeles intill så det passade ju skitbra. Mindre skitbra var kanske att han hade med sig en stor sån där tv-filmkamera, som han försökte filma mig med. Jag gömde mig, men tror allt att han lyckades få till några scener ändå, hehe..

Kvällen igår var ganska lugn. Kricke, en killkompis tittade förbi. Vi gick in till min kära granne Hasse, som gärna ville ha sällskap till fotbollen. Senare kom Kricke på att han var sugen på en öl så vi gick ner en sväng till Tegelbruket som ligger här bredvid. Det var trevligt, men eftersom jag var så trött och kör alkoholfritt blev det väldigt snabb sväng. Kramis.

Det är ju viktigast att man får med hela sig själv när man ska fota andra också;-) -----------------------> Hej, jag är en arg tupp!

lördag 11 oktober 2008

Hej jag är en ordentlig tant.


Jag ser ju ut som en tant på den här bilden, en ordentlig tant! Haha! Kanske så jag kommer se ut när jag är runt 30. Nu ser jag inte ut så, det är bara bilden som gör det eller minen kanske. Jag är ändå ganska ordentlig på många sätt, på dem många sätten jag vill vara ordentlig på. Jag är i alla fall ordentligt klar i min skalle, fast det är många utan Balle. Många med Balle är också klara, men det är gott att utan vara. Haha, jag rimmar inge bra idag, har ju bokat resa till prag.

Natti




Jag fick en så himla vacker bild på msn nu, av min vän Matte. Det är hans hund och katt. Dem är helt underbara, hunden Lasse och kissen Maja. Saknar dem...
Jag är trott och somnar snart. Dagen har varit bra, det blev lite plåtning som jag får visa snart.
Natti. Kramar

torsdag 9 oktober 2008

Regn och rusk.

Neej! Usch, vilket väder det är! Jag som tänkte ge mig ut på en långpromenad denna eftermiddag, men nej-tack. Jag går inte ut i detta väder, får bli annat gjort istället. Ska nog ta mig en varm dusch, sen fixa lite med skönt med ansiktsmask, peeling, hårinpackning och sånt där härligt. Tvn ikväll är också helt okej. Sjukhuset, Du är vad du äter och Uppdrag granskning. Minns inte va det skulle handla om ikväll, men hoppas på något intressant. Imorgon ska jag göra en liten kul grej, får berätta mer om det då kanske, för jag fryser nu och hoppar in i duschen. Trevlig kväll..

onsdag 8 oktober 2008

På väg.


Eftersom bloggen är helt ny så kanske mina tankar och någon slags beskrivning av mig själv vore passande. Fick ju en kommentar om att ni vill veta lite mer om mig..
Hmmm.. att beskriva sig själv är ju inte lätt. Äsch, vadå inte lätt? Varför ska jag göra de svårt för? Det är väl bara skriva det jag tänker liksom, och försöka sätta ord på vem jag är.. För på denna blogg så är det just så det skall vara, jag tänker skriva om allt jag känner för. Det är ju inte någon som skall rätta den liksom. Precis sån är jag! Jag krånglar till saker och försvårar för mig själv. Jag bryr mig för mycket helt enkelt.

Jag är bara Lina, eller bara och bara jag är Lina . Nyligen 21 år fyllda, bor i Stockholm. Har bott här i två år men kommer från lilla Herrljunga i Västergötland. Har en storasyrra, en lillasyrra och en lillebror. En mamma och en pappa som gav mig en fantastisk barndom. Jag brinner för godhet. Jag är en drömmare. En superpositiv person, som vill se allt med ljus. En levnadsglad och känslosam individ. En vänlig själ som vill alla väl. Ja, det är precis vad jag är, en vänlig själ som vill alla väl. Jag är konflikträdd och säkert lite feg, men det är något jag kämpar hårt med kan jag säga, fast det är väl just den biten med att jag har svårt för att säga nej. Jag tänker ändå att jag aldrig behöver ta en konflikt, utan att allt kan lösas på ett bra sätt. Bråka finns inte i min värld. Kanske är jag inte konflikträdd för rädslan att hamna i konflikt, utan just för att jag tycker konflikter är fel och onödigt. Vi har så mycket bättre saker vi kan göra istället för att bråka.

Jag är blåögd och godtrogen. Jag tror att alla människor är som mig, tills det visar sig att det inte är så.. Jag oroar mig lätt för saker, och jag grubblar för mycket över oväsentligheter. Jag lägger ner så mycket onödig tid på att hela tiden tänka vad andra människor ska tänka och tycka om mig. Jag förminskar ofta mig själv i alla möjliga sammanhang. Jag ursäktar mig för ofta, nästan for att jag ens existerar. Försöker dock att sluta upp med sån skit! Det hänger ju på mest självförtroendet mitt som kanske inte är på topp, men på väg uppåt, så gott!!

Denna blogg är och kommer att vara helt och hållet personlig, ärlig och genuin. Allt det jag skriver ner här på det djupare planet, menar jag till 100 procent. Allt kommer från hjärtat, utan någon som helst förfining eller hyckleri. Jag kommer att vända ut och in på mig själv och jag står för allt.

Mitt liv är toppen på många sätt, så jag ska inte klaga för mycket (om det nu låter som det). Det som inte är helt toppen är på väg att bli det. Jag har en underbar familj som jag älskar över allt annat och många fina anhöriga. Bra relationer med vänner som jag faktiskt har förtjänat, även om jag kan ha svårt att se det så ibland. Jag är fullt frisk och det får man verkligen vara tacksam för.
Jag intellektuell på många plan och har fruktansvärt lätt att anpassa mig i alla möjliga miljöer och faktiskt göra det från hjärtat. Jag har en suverän empatiförmåga och är specialist på att sätta mig in i andras situationer. Inte är jag självgod heller, fast det kanske låter som rent skryt nu. Jag mår asbra av att hjälpa andra och att se att jag kan göra något för någon annan är otroligt.

Jag har en inte helt okomplicerad relation till mitt yttre, men det är också på väg. Det är jättekonstigt med mig, for jag är liksom verkligen inte yttlig som person, men det handlar inte om det,ah ni kanske fattar... Jag har ständigt bantat och letat fel på mig själv varje gång jag ställt mig framför en spegel. Jag lägger ner alldeles för mycket tid till att tänka på mitt utseende. Jag har Victoria Silvstedt som något salgs ideal, och jag kan ödsla timmar på att sminka mig, fixa hår och allt sånt där. Jag var ett tag lite för fixerad vid mitt yttre, bokade tid för näsoperation och grejer. Jag fattar inte nu hur jag tänkte. Vad jag ska ha en mindre näsa till liksom? Helt sick! Den är perfekt som den är, och skulle aldrig komma på tanken att operera den. Jag opererade däremot brösten tidigt, men just bröstoperationen är jag glad och nöjd över att jag har gjort. Den är någonting som jag absolut inte ångrar, även om det uppstått en del komplikationer. Jag hade stora komplex över dem, och det var inte bara för att jag ville ha stora utan mestadels för att jag villa ha dem finare. Så plastikoperationer är ändå något jag kan se som en bra sak om det leder till något positivt.

Skönhet är ändå ett stort intresse jag har, men jag tror att de handlar mycket om mina estetiska drag. Skapandet för att nå ett välbefinnande, som tex. när man målat en tavla och sedan beskådar den med tillfredställdhet. Jag kan även ha en massa positiva tankar om mitt utseende och må skitbra när jag lagt en superbra makeup, känna mig dödssnygg och verkligen vara det. Stå framför spegeln och titta på mina långa ben i kortkort och känna mig nöjd. Jag mår skitbra av att äta rätt och känna mig i form. Kosten och träningen är verkligen viktigt på riktigt, riktigt för mitt psykiska mående. Sedan är det också underbart att vräka i sig en massa onyttigheter när man har gott samvete. Jag älskar fetmat, godis, bakelser, choklad, glass, kakor allt sånt där gott! Gillar att laga mat, och är faktiskt skitbra på att laga god nyttig mat. Kommer att bjuda er på härliga recept sen hade jag tänkt.

Jag är på väg in i balansen på allvar med hela mig känns det som. Det finns fortfarande en del kvar, men jag är på väg. På väg, ja det är vad jag är. Oj, va detta inlägget blev rörigt, och meningarna kass, men jag orkar inte nu. Oj, där ursäktade jag mig nästan igen. Haha! Skitsamma! Kram.

tisdag 7 oktober 2008

Hej


Dagen har gått fort, känns som jag vaknade precis men klockan är snart åtta ju. Shit. Har ändå hunnit med en heldel idag men har tvätt att tvätta. Usch. Sen kom jag på att jag är så himla pinuppig och sminkad där uppe. Smink är härligt, men härligare utan. Idag är det en sådan där härlig utansminkdag. Är faktiskt himla bekväm utan måleriet måste jag säga och är inte alls så pinuppig som man kan tro. Hehe.

måndag 6 oktober 2008

Princesskrukor.


Måste visa vad jag gjorde idag i keramik. Princessblomkrukor! Ska målas i guld sen, blir nog skitfint! Gillar verkligen kronor, har gjort en heldel i den stilen till mitt Princesshem, haha..

Njut av nuet.

Måndag idag och solen lyser, det är underbart. Gick precis hem från där jag var och gjorde keramik. Promenaden hem var faktiskt helt underbar, jag verkligen njöt av nuet. Löven låg fint på marken och solen värmde så gott. Man njuter alldeles för sällan av nuet, det är faktiskt en av de viktigaste sakerna här i livet. Att må bra och vara tillfredställd i den situation man är i just nu. Koppla bort alla krav, måsten och allt annat som stör en, det är inte lätt. Att hela tiden tänka på alla tider som ska passas och allt som ska göras, är hemskt.

Vi lever i stress, hela samhället är stress. Allt ska vara på ett visst sätt, man ska göra det och det och det bara för att det ska vara så. Tidsklockan ska ticka på och i en viss ålder ska det och det hända. Det är inte klokt. Jag tror verkligen att det viktigaste av allt här i livet är att man ska försöka må så bra som möjligt och att dagarna blir så bra som man kan göra dem. Att man har lyckan i grunden framförallt, de har jag ändå på något sätt. Det är fantastiskt.

Det inre lugnet är det sämre med men det kommer, det med hoppas jag. Kom på att det är mitt största mål. Inre lugn, bara orden är helt underbara. Vara glad för det man har och verkligen lära sig att stressa ner, ge sig själv egen tid. Acceptera det som inte är perfekt, men kanske sedan komma på att de faktiskt är så perfekt som det kan bli. Göra sitt allra bästa och förlåta sig själv. Att vara vän med sig själv är början till allt gott mående. Jag kan gå och ha jättedåligt samvete för allt möjligt, och för alla möjliga människor. Det jag inte hunnit med och det jag borde ha gjort sedan det jag borde hunnit med istället och inte gjort, haha helt snurrigt...

Men när ska man ha dåligt samvete för sig själv? Inte för att man ska gå och tycka synd om sig själv, utan faktiskt tänka på sig själv på ett bra sätt och fundera mera på vad man gör och vilka val man väljer som också ger positiv energi tillbaka. Jag har gjort tusen saker utan att tänka mig för innan och har jättesvårt med det. Jag är fruktansvärt dålig på att säga nej, men vet också om att det bara är jag som kan förändra mig själv inom det området. Jag kanske låter ego nu men utan att verka ego igen så är jag faktiskt skitdålig på att just vara ego. Kommer nog aldrig kunna bli det, men den egenskapen är jag ändå otroligt glad för. Men det jag drabbas själv av är inte bra, så den delen måste jag kämpa mera på och säkert många andra med. Det är livsviktigt, tro mig.
Det finns så mycket människor som både omedvetet och rent ut sagt sååå fruktansvärt frivilligt och medvetet vill utnyttja den svagheten hos oss som inte kan säga nej. Fast iof har jag nog många gånger satt mig i dem situationerna själv, och jag har bara mig själv att skylla. Bara vi är medvetna om att det enbart är vi själva som kan förändra det. Nu låter jag bitter, men det är jag faktiskt inte. Jag är så tacksam för det livet jag fått och dem saker jag har gått igenom. Fått så många lärdomar och dem är fantastiska. Tack livet. Nog om de för idag. Kram.

söndag 5 oktober 2008

Välkommen hit!

Ska borja blogga lite här nu hade jag tänkt. Blogspoten verkar himla bra faktiskt. Är trott ikväll och ska sova snart. Välkommen iallafall och ta del av vem jag är.. Godnatt.