Sidor

torsdag 27 september 2012

Go kväll på er.....

Nu börjar det gå emot mörkare och kyligare tider, också de tider som det är mysigast att laga kvällsmiddagar så nu ska det bli lite ordning på "Veckans läckra recept" Gjorde en rätt härom veckan som blev mycket lyckad! Här hittar ni den!!


Annars är allt bra här, men håller på att greja och snurra med allt möjligt så har bloggen på lite lägre hastighet här ett tag, men mycket bra mår jag och mycket lycklig är jag, det måste jag säga!! I helgen händer det många trevligheter bland annat har Underbara Tanja en härlig B-day Brunch på söndag och med i bagaget hem får jag och Stefan en till liten sötnos att ta hand om, hon kommer göra sig rikitgt härlig där på sköna soffan, ja där hon ska bo med de andra kissarna Nalle och Knytte. Haha, ingen mindre än vår allas älskade Ellen!! Ska bli så mysigt att ha dig här och önskat en min regnbågssmörgåstårta har du, åh den ska också bli härlig att laga, älskar att göra den!!

Åh, kolla denna bild på Tanja, min absoluta favoritbild!! Hur härlig är hon egentligen?! En utav Stockholms härligaste kvinnor asså!! Självklart var Tanja och hennes gudomliga närvaro bjuden på mitt kalas också men som synd synd synd var det deras bröllopsdag då och hennes härliga kille hade planerat andra festligheter, sådär blir det tyvärr ibland, men på söndag ses vi och ska fira dig!! Kolla hennes blogg också, helt underbar!! Och Puss sen, sov gott!




måndag 24 september 2012

Mitt Förtrollande Sagolika 25-årskalas på Junibacken........ En afton skriven i stjärnorna........

Jag vet att det kommer lite sent, nu har det gått två veckor, men jag ska vara ärlig och säga att jag också haft lite svårt att smälta allting, för det blev så stort, så makalöst ljuvligt, ja helt förtrollande och overkligt fantastiskt..... Allt, allt, alltsammans.......

Jag var bara några år när jag för första gången började "fixera mig" vid några utav Astrid Lindgrens sagofigurer och speciellt Pippi Långstrump, Villa Villkulla och att hon var ett sådant gränslöst barn. Hon var stark, självständig, bodde i ett eget färgglatt och galet gammalt trähus, en apa på armen och en häst på verandan. Pippi kunde allt och hon hade en hel kappsäck full med guldpengar som hon glatt och generöst delade med sig utav, hennes mamma var en ängel i himlen och hennes pappa Efraim var kapten på de sju haven tillfångatagen av sjörövare, Efraim är också några utav mina favorit pojknamn och har bestämt att om jag får en son så ska han heta Efraim, åh det är så vackert!!

Nä, nu ska jag försöka att inte sväva iväg sådär som jag alltid brukar och in för mycket i hela Pippi Långstrump berättelserna och mina drömmar om bebisar utan berätta för er om mitt stora 25-årskalas som jag hade förra helgen på underbara Junibacken på Djurgården i Stockholm. Jag fick tillomed ha festen på mitt lycotal 7 som också är den heliga siffran. För er som inte vet är Junibacken ett museum för både vuxna och barn där de har samlat alla Astrid Lindgrens och många andra författares och illustratörers berättelser och världar i fokus på vår alldeles egna Astrid som är världens mest kända barnboksförfattare. Och en utav mina största förebilder någonsin. Vi är väldigt lika i vår fantasi jag och Astrid, gränslösa och ibland väldigt sorgsna och sorgliga i vårt tänk, vi blandar det på något slags likadant sätt (kan ju avslöja för er som inte vet att jag håller på med en egenbarnbok).... Nä, nu surrar jag in på annat igen. Men Junibacken är verkligen ett helt fantastiskt ställe på jorden och jag blev överlycklig när jag fick veta att det var okej att ha min stora 25-årsfest där!! Fast jag vill kalla det mera kalas :) Eller barnkalas för vuxna, för det var det verkligen, men jag känner att vi alla är barn, och alla är vi ju faktiskt Guds barn!! Och det fick vi verkligen känna på förra fredagen med både sagotåget in i Karlsson på takets lilla lägenhet uppe i luften och godispåse med sig hem från fiskedammen!! I veckor hade jag/vi jobbat på alla detaljer och allt blev verkligen över förväntan..

Denna kväll känns fortfarande som en enda stor overklig fantasidröm och jag är så oerhört ända bort till stjärnorna och tillbaks tiotusenmiljonermiljarderbiljoner gånger tacksam för att ha sådana och så många helt otroliga vänner!! För jag kände mig verkligen så älskad!! Vet inte hur jag ska tacka er för denna kväll..... Ni är otroliga, som små sagofigurer fast på riktigt allihop!!


Och vad fantastiskt roligt det är att planera en sådan stor fest alltså. För ja, jag hade verkligen tänkt på allt, och allt fick jag precis som jag själv ville ha det. Jag fick verkligen det. Blev inte missnöjd eller besviken på mig själv för en enda liten grej eller ett enda dugg. Nä, för allt från färgerna på ballongerna till tygbanden som jag klippt själv till linneservetterna till Junibackens fantastiska mat och tårtan som jag och Johanna bakade samma dag, ja allt allt allt blev heeeelt perfekt!! Jojjo hjälpte mig så mycket med allt också, de ska ni veta, utan henne hade jag aldrig snurrat ihop allt till slut för jag har varit som en virvelvind veckorna innan då jag skulle ha koll på alla gäster, detaljer, bak, tidsplanering, all kalasshopping, alla tider då det och det skulle vara klart, alla tider för lämning av de och de och de och de...... Men kul hade vi, sååå kul medans vi planera allt, ja så kul att vi nu funderar på att bli festfixare kanske?! Och jag måste också säga att utan Stefan, Alexander och Peter hade de aldrig heller blivit så bra, de har också hjälpt mig till tusen, och Thobias som var min Clown.... Älskade Thobias, Du var hela pricken över i:et!!! Nä, ni hör INGET kunde bli bättre......

Jag är Er Alla Så Tacksamma!!!!

Ja, dukning, confetti, ballonger, snören, blommor till borden, servetter i glasen, blåstutor, ballonger, figurballonger, heliumpumpar, bak bak bak bak bak, karamellfärg i litervis, bordplacering, spelningslista, reka lokal lite då och då, pappersflaggor, bygg utav Sveriges största kakfat, buttericksbesök, planering av de perfekta godisarna i godispåsarna, packning utav dem, hitta bästa sugrören till fördrinken, ja listan kan göras lång men guuuud så kul vi hade det!! Och jag kan säga att detta var värt flera tusen miljoner gånger om varenda sekund och krona, och tror ni inte i sista minuten jag och Johanna går på Drottninggatan och springer på det perfekta bandet. Riktiga Pippikillar med både guldtrumpet, trummor, gittarer, röster från ovan och vi bara kör en deal sen var de mina på fredagen!! Wow!! Och de var verkligen så otroligt duktiga, deras musik är verkligen härlig!! Och Ni ska verklligen också ha TUSEN TACK; Kvartetten Raekan!! Checka på fb och in och gilla deras sida där!! Här kommer en liten länk från DN också!!


Och ja, precis som jag tänkt men långt långt över förväntan blev kvällen till mitt sagolikt förtrollande 25-årskalas inskrivet i stjärnorna!! Det blev en kväll jag aldrig kan, kommer eller vill glömma, och det är så roligt att Ni mina vänner säger likadanat; Ett minne för livet. Alla var så fina emot varann, knöt kontakter och stämningen under hela kalaset var utan att överdriva som en stund i himlen, iallafalll för mig, jag var så lycklig, och det är Ni och ingen annan jag kan tacka för. Jag fick många helt otroliga tal, och en utav mina absolut närmaste vänner Kelly, höll ett tal som var helt fantastiskt. Det talet glömmer jag aldrig och det talet gjorde en stor del utav hela festen. Jag kämpade in i de sista för att hålla tillbaka tårarna, hon kan verkligen tala Kelly men hon sa alldeles för snälla saker..... Likaså som Ellen, min kusin Anna och Lisbet gjorde, de talen var också helt underbara.... Tusen Tack, miljoner gånger om!! Det var så härligt och fint att det var en sån go blandning på Er, mina gäster också, allt från granntanten till bardomsvännerna, till kusiner till de närmaste vännerna, till de närmaste närmaste och tillomed pojkvännen. Ja, tänk att efter flera års sökande satt även min kille och framtida man där. På 25-årskalaset, ja på de kalaset då man kanske börjat fylla lite mera vuxen och jag som aldrig trodde att jag skulle träffa någon som inte tyckte jag var för mycket eller för snurrig eller allt dedär med mig..... Och att jag blivit så kär att jag bara vill gifta mig med honom och skaffa barn och pussa honom varje sekund och bara bo i hans arma... Ja, även han var funnen och satt där nära mig, och veta ska han att det är inte första gången jag ska ställa till med stora kalas!!

Åh, Jag är Er Så Evigt Tacksam för denna kväll så ni anar inte...... Men tyvärr, jag har inga ord...... Jag har faktiskt inte detMen skulle jag ha det skulle det nog inte vara lika stort.... Som sagt vet jag ännu inte hur jag ska tacka er, och ni bara säger att det är ni som ska tacka, men så länge kan vi bara tacka varann tills jag kommer på..... Jag ska iallefall skicka ut riktigt fina välarbetade personliga tack-kort till er allesammans. Ni är guld värda och gör så att mitt liv är värd all den lyckan jag känner. Här kommer den stora sjö av bilder, allt från början till slut...... Återigen vill jag Tacka Jojjo för all otrolig hjälp, samt Stefan, Alex, Peter och min guldklimp Thobias som var Clown. Utan er skulle aldrig kalaset funnits. Jojjo du var min högra hand! Och sedan återigen Tack till Kelly som höll kalasets tal jag aldrig kommer att glömma. Dina ord Kelly, hela Du är bara så fin. Finare än finast. Tack, tack tack tack tack och tack igen......



Vi börjar från början tycker jag, eller från de första 3 timmarna innan festen iallefall, för klockan fem efter alla barn lekt klart i Villa Villekulla var vi på plats och då såg det ut såhär...... Stämningen var ljuvlig, jag kommer alltid minnas dessa timmar innan festen också, då jag var lite stressig, snurrig men sprudlande glad och var så högljud och sken runt och fick hela tiden säga till mig själv; "Nej, Lina nu är det dax att inte snurra runt med din höga röst och tjut för att inte bli hes redan innan gästerna kommer" Men jag var så lycklig!! Såååå lycklig!!

Ballonghjältarna Peter och Alexander var helt otroliga, och vi blåste och blåste och blåste med våra heliumpumpar tills vi blev tillsagda att nu får det tyvärr inte vara fler ballonger :))




Så kom Thobias med sin dinglande påse med en Clowndräkt i handen!
 Och taggad, det var han,  som alltid!


Fler och fler ballonger blåstes upp och tvåan och femman knöts fast på min stol :)



Allt var också så vackert denna dag, allt lös och solen glittrade i havet utanför, ja hela Djurgården lös. Solen hade börjat stråla klart redan till morgonbaket, ja hela dagen var verkligen så fantastisk!




Tänk att jag fick ha min fest utanför Villa Villekulla..... Och där stod också Lilla Gubben så snällt som var mycket uppskattad att klättra upp på på festen. Gäster gjorde riktigt härliga statusuppdateringar som till exempel Kero-Staine "Inte varje dag man dricker en GT på Lilla Gubben" Haha..... Nä, det är inte varje dag det!



Det blev varannan vas tre vackra rosor och varannan vas tre härliga gerberor, mycket fint blev det!!


Och servettbanden blev jag också mycket nöjd med, hittade ett riktigt "Villavillekullsaktigt tyg" på Åhlens och klippte de i passande storlekar till de fina linnesevetterna!! Sedan en dag efter ett planeringsmöte på Junibacken hittade jag också när jag skulle gå hem men på hemvägen gick igenom shoppen riktigt härliga Pippiservetter som jag bara var tvungen att ha i allas vinglas, det blev så bra!!





 Så började det dra ihop sig och allt var på plats..... Klockan närmade sig åtta, det började mörkna och jag måste erkänna att jag faktiskt började bli lite nervös, hade ju över femtio personer att träffa.... Vi knäppte några sista bilder innan fotografen fick ta över.... Tycker dessa bilder är så fina på mig och Stefan!! Och Thobias så underbart härlig som alltid!! Vi hade det så mysigt och roligt i förberdelserna...



Och LINA-ballonger hängde vi upp under verandan :)






Och så gick jag ner och där väntade redan de första gästerna, och de gästerna lite av de äldre slaget var ordentligast och kom först... Haha.. Kjelle, Ove och Lisbet!!
 Sedan stormade de allt fler in och finfina presenter mottogs, jag kände mig verkligen som ett lyckligt litet barn och hade den finaste klänningen på mig jag någonsin haft med tre tyllkjolar, Tusen Tack Elena på Beyond Retro i Zinken för hjälpen med min underbara dress!! Alla sa att jag såg ut som en regnbågsbakelse, ååh jag kände mig så fin!!


Färgsprakande välkomstdrinkar serverades och minglet i sagorummet var i full gång, vi skrattade skojade, njöt och levde runt!! (bilden över snodde jag från Natalies instagram) Tyckte den var så härlig!! En annan favoritbild hon tagit är denna, den är såååå FIN!!!! Tack Snälla Natalie!! Och Tack till er alla andra som filmat, tagit bilder.... Ska poppa in alla i detta inlägg sen, för alla vill jag spara, de är så fina, och vad roligt att ni tyckte om att fota så mycket, jag måste tagit er till en härlig miljö ;)











Jag kan inte skylla på att bilderna får tala för sig själva, ja man säger ju att bilder säger mer än tusen ord men i detta fall och alla Armand helt fantastiska bilder kan jag faktiskt säga det, för dessa bilder säger nog mer än alla ord på alla språk som finns i hela världen. Och precis, precis såhär overkligt underbart och fint hade vi det. Ja, det var verkligen en speciell stämning över hela festen, hela kvällen fram till klockan ett då det var dags att fiska upp sin godispåse..... Armand är så duktig och har tagit alla dessa helt fantastiska bilder under. Jag är dig evigt Tacksam också Armand, det var Du som föreviga denna kväll och dina bilder och ditt sätt att ta dem på är helt unik!!

Så här kommer de, Armand Dommers bilder!! NJUT!! Åh, han är så duktig!! Tusen Tusen Tack!!























Under får jag några väldigt fina talsord utav min Fina Fina Simon!! Tack min pärla!!































Mmmmm.... Maten var så god!! Det fanns några olika bufféer att välja på när jag bokade festen men jag valde den som hette "Den Sagolika Buffén" såklart, och de valet ångrar jag inte. Förtrollande smaker från djur och växtriket bestående utav läckerheter som Najadlax med Avrugakaviar, Citronmarinerad blomkål och dillcrème, Dubbelmarinerad kycklingfilé, Junibackens rostbiff med pepparrot, Västerbottenpaj, Honungsrostade rotfrukter, Sköna gröna bönor, syrad gurka med krasse, dinkelsallad med färsk spenat och ärtskott, färskostcrème och annat mycket gott...... Maten var väldigt uppsakttad, så roligt!! Och Stort Tack Junibackens duktiga kockar!!































Kellys fantastiska tal!! Det var så fint Kelly.. För fint.. Jag har aldrig fått ett sådant vackert tal någonsin och som sagt ett tal jag aldrig kommer att glömma.. Du vet ju redan att du är en självklar tärna på vårt bröllop, och då kanske jag får önska mig ett litet tal då med ;) För dig tala igen är en dröm.....

Nä, men det ska du veta fantastiska Kelly att ditt tal dina ord gick verkligen rakt in. Du är en utav de människor jag älskat och alltid kommer att älska mest. Allt du gjort och gör för mig är jag oändligt tacksam för och jag kommer alltid stå och finnas vid din sida. Tack igen Älskade, Käraste Kelly för alla dina gudomliga ord och galet roliga små meningar, för ditt tal innehöll både höga bergsskratt och djupadals ord.... Jag slet för att hålla tillbaka tårarna, men det föll nog en lite försiktig ner för kinden iallefall.... Men jag kämpa väl, för du av någon vet ju hur det är när jag väl börjat gråta, vi snackar vattenfall....




Ellens tal var också så vackert..... Tack min finaste Ellen.... Så fint var det, så kärleksfullt om mig....


Sen kom Lisbets underbara tal om hur det bland annat var att ha mig som granne ;))





























......Hahahaha, min underbara Niklas!!!!



          Och så fick jag lov att presentera mitt band!!!! Kvartetten Reakan!!!!


















































Min Finaste Snäcka Jag Älskar Dig Så Mycket!! Utan Din hjälp skulle vi aldrig kunnat ha mitt Kalas!!