Sidor

lördag 29 juni 2013

Åh, sommarn är verkligen här!!

Och nu tar vi en tur ut med båten och blir borta tills imorgon!! Åh, så mysigt!! Ska bland annat till Utö!!

fredag 28 juni 2013

Ska bli en babydröm i glassfärgade pasteller....

Åh, äntligen har jag hunnit börja med sovrummet!! Har varit så mycket och många olika tankar på hur jag vill ha det men nu är jag 100 på hur jag vill att det ska se ut och köpt de första sandpappret, och lite av färgen och två tapetrullar från härliga pip studio!! Den enda möbeln som saknas är skötbordet, men hittat de som passar bäst in iaf, ett väldigt neutralt som också går att måla från Ikea, ja ni läste rätt inte ofta jag köper möbler där, tycker det är så trist med nya möbler men deras skötbord ser faktiskt himla bra ut :) Här kommer lite förebilder på vårt ofärdiga sovrum, de enda som är klart är väggarna, de valde jag ut en blå lugn ton till när vi flyttade in så de kommer förbi så, älskar färgen och blått i sovrummet ger verkligen ett speciellt lugn. Sen har jag fått tag på en handskuren antik gammal träsäng som är ett av mitt livs bästa köp, men fet tog många månader för Stefan att gå med på den men nu älskar han den också, den ska bara byta färg :) De gamla klädskåpet har vi också hittat på blocket som ska få sig en extreme makeover samt de gulliga små nattduksborden :) Vaggan fick bi av mamma och pappa, även den ska förvandlas :)) Och så ska det sys himmelsäng och gardiner!! Åh, så kul att äntligen bestämt sig för färgerna och vara igång!! Fortsättning följer!!


URSÄKTA RÖRAN, VI BYGGER OM ;)








onsdag 26 juni 2013

Mysig sommarlunch hos mig.....

Åh, vilken mysig dag det var igår!! Först fick jag gjort en massa härliga ärenden, kolla bland annat i tygaffärer och fick lite mer inspiration till sovrummet (håller på att göra om det så jag vill ha det till babyn kommer) med mer sedan gick jag och shoppa god mat för en lite enklare italiensk trerätters för 3 underbara vänner!! Jojjo, Pischa och Jessie!! Så ställde jag mig i köket och greja till härlig musik, gjorde en riktigt kryddig köttfärs som fick koka i timmar med massa färsk basilika, chili, vitlök, tomater och annat gott, och så dukade jag fint på gården här nere! Åh jag älskar sommarn och en sak som är extra härligt med att vara gravid är just när man står och dukar och pysslar med sånt där kul och dekorativt, ja då känner man sig så mysig med lillan där inne!! Sen kom de, först min pärla Jojjo och sedan de andra. Åh, de blev så många fina samtalsämnen, de är verkligen så goa tjejer, åh vad mysigt vi hade!! Tusen Tack för igår!!

Först blev det en liten mozzarella caprese :)
Sedan blev det marinerade jordgubbar i lime, mynta och farinsocker med vaniljvisp, blev så inspirerad av duktiga Jessie på midsommar!! Och på något sätt passade det också in i de italienska temat med chokladcigarrerna till :)

måndag 24 juni 2013

Underbara Johanna och hennes vovve Wolfy...

Bjöd idag hem mig på världens godaste lammkorv, hemmalagat potatismos av färskpotatis, taztiski och tomathalvor, oh så gott och åh vad mysigt vi hade, Jojjo är en av mina allra närmaste vänner och verkligen en så fin människa med sunda och höga värderingar om vilka vänner man ska omges utav, hon har lärt mig mycket under dehär 2 åren vi varit så nära, stärkt mig på många sätt. Något annat som är helt fantastiskt är att vi får vara gravida tillsammans, hennes tjej kommer i augusti och vår i oktober, tänk att man får dela det med en av sina bästa vänner asså..... Nen det var lite planerat kan man säga ;)
Hon älskar som mig inredning och fått det så fint!!



söndag 23 juni 2013

Babykläder helt i min smak....


Åh, verkligen så glad efter denna fina midsommar som var så underbar.... Nu ligger jag och myser i sängen med mina två lejon som en riktig lejonmamma som en kompis sa att man blev av att ha en baby i magen när man äntligen kan ryta ifrån till folk runt om sen som beter sig illa :) Tycker att det var en fin liknelse, en riktig lejonmamma, åh det vill jag vara som bara skyddar mina ungar, familj och fina vänner.. Ligger och gör ngt bland det mysigaste som finns nu, kollar en sida som har massa fina babykläder, spana bara in dessa underbara;


















lördag 22 juni 2013

En helt fantastisk midsommarafton!!

Har verkligen haft en helt underbar midsommarafton här uppe i övik, hos Stefans jättefina vänner!! har verkligen aldrig haft en sådan fin, ren och meraljuvlig midsommar i mitt liv tidigare. Har aldrig känt mig så stark och hel, ända in i själen. Med min stora växande mage och fantastiska Stefan. Och jag är så glad att jag verkligen lärt mig att lyssna på Stefan, han har verkligen sunda åsikter om hur till exempel vänskapsrelationer ska se ut och vad som faktiskt är rätt och fel om hur människor behandlar en. Jag har aldrig känt mig så lycklig och så rätt med honom eller någon annan någon gång tidigare som under de senaste dagarna, vår kärlek har aldrig känts så djup, ren och älta som nu, jag är kärare än någonsin, och nu ser vi fram emot ett evigt liv tillsammans utan energibovar och annat trams. Tack Gode Gud för att jag kommit så långt och för ha så underbara människor omkring mig, nu ska jag somna gott här men slänger in några fina bilder innan från den otroligt fina dagen som jag aldrig kommer att glömma, KRAM och hoppas ni också haft en fin midsommar!!


Vi åt så mycket underbar mat hela helgen och det är så skoj med Jessica för hon älskar att hålla på med mat som jag också gör, världens godaste sill&laxlunch på dagen och grillning framåt kvällen!
k




torsdag 20 juni 2013

Mot en norrländsk midsommar!!

Nu sitter vi i bilen och just kommit förbi Sundsvall, vi är på väg till Stefans vännr och hans hemstad Ö-vik för att fira en riktig svensk norrländsk härlig midsommar!! Vädret verkar också bli toppen!! Och åh så skönt med en obakfull midsommardag, det var inte igår ;) Stor kram, hoppas ni också får en underbar midsommarafton!!

onsdag 19 juni 2013

Tusen Tack Underbara Tanja!!

Jag och Stefan var hemma en sväng hos Tanja och hennes fina man Jocke i helgen, så mysigt, älskar dem!! Och Tanja hade köpt världens sötaste lilla nattlampa åt lillbabyn i magen, en liten kanin som lyser ett milt och behagligt nattljus i olika färger! Så himla söt! Hon berättade också att bebisar inte gillar att sova i ett kolmörkt rum och att man gärna ska ha en liten lampa tänd hela natten så denna lilla sötnos är helt perfekt åt lillan, nu är det tvätt och lite midsommarärenden här som gäller för imorgon åker vi till Norrland och firar midsommar hela helgen!! Hörs!!
P.S. Kolla gärna Tanjas fantastiska ekoblogg; http://ekostil.se



lördag 15 juni 2013

Gottismys i skärgårn..

Vädret var verkligen på topp! Har haft en fantastiskt mysig eftermiddag och kväll på sjön med älskling och vår goda vän Micke. Först köpte vi med oss lite gott till båten och sedan for vi ut och strosa runt tills vi blev ännu lite hungrigare och stannade till vid Bulladö krog som verkligen lagar Stockholms godaste skärgårdsmat för en underbar silltallrik till förrätt och gudomliga färsbiffar med kantarellsås till middag, mmmm.... Man njuter så av mat när man är gravid asså, en perfekt lördagskväll med bästa sällskapet! Hoppas ni haft en bra dag, Natti, kram



Bästa Thobias!!

Har varit här på långlunch!! Har skrattat och skrattat.... Gud hela bebisen har verkligen hoppat uppåner där inne av alla gapskratt :) Lagade en stor härlig Caesarsallad, med krutonger, kyckling, parmesan, egen dressing och många goda olika härliga grönsaker, min egna Caesardressing är bara sååå god!! Sedan njöt vi av svenska jordgubbar, Ben&Jerry, ploppar och cola å saft, mmmm... Tusen Tack fina du för världens härligaste lördagsförm!! Nu sitter jag på pendeln, ska ut till Stefans firma sedan blir det en härlig sväng med båten, vädret är ju toppen!!

onsdag 12 juni 2013

Oh vilken fin kväll..... Tusen Tack Blogkeen, nattstad.se och Ellen Franzén!


Ännu en gång ordnade Ellen världens bästa event med nattstad och blogkeen. Magnus som äger sajterna är verkligen en toppenkille så duktig, trevlig och seriös. Jag trivdes jättebra med att blogga både på improveme och nattstad, men jag känner bara att jag inte vill "kategorisera" mig, så därför kör jag här, bloggar ju inte så ofta heller men nu har suget kommit tillbaka. Nu frågar folk om jag inte ska börja mamma-blogga på någon mammasajt, men nä kommer nog bli en hel del mammabloggat här ändå känner jag ;) Skönt att vara helt okategoriserad, jag grejar ju verkligen med lite av varje här i livet :) Åter till eventet som verkligen var så otroligt trevligt och mysigt. Josefina är ju verkligen Stockholms vackraste uteställen och solen kom fram den med, oooh vilken härlig tur!! Och deras kockar ska vi inte tala om, så fantastiskt duktiga, de bjöd på en riktig sommarbuffé som var mycket mycket smarrig!!


Västerbottenspaj, chevrésnittar, lufttorkad skinka&olivspett, laxrullar (som jag dock hoppade, men vågade faktiskt chevréosten för den såg så fräsch ut, jätteovanligt att bli sjuk av den här i Sverige ju, rå lax och kött ska man däremot vara lite mera försiktig med även om det är trist :) Och så var det massa goda asiatiska rätter att doppa i olika såser, mmmm..... Räkor, kycklingspett med mera.....
Och där satt vi tre gravida på rad och bara myste med all god mat (vi är ju så sugna jämt;) haha, nä men det var verkligen så mysigt alltsammans igår och att träffa underbara Jessica som också vntar en liten baby, först får Jojjo i augusti, sen Jessie i september och min tittar ut i oktober, tripp, trapp, trull :) Det var också så roligt att träffa fina Malin Lundblad som alltid är lika go, hon har precis fött en helt fantastisk liten Vienna som var en riktig liten guldklimp, åh!! Missade ta en bild på dem, men åh vad fina de var. En annan tjej som var underbar att träffa och gärna ville dela med sig att sina graviderfarenheter var Ellens vän Alexandra som har världens gulligaste lille son, vi bokade fika snart och förlossningssnack, haha bara massa babyprat men det är ju så skoj!! Sedan fick vi världens mest proppfyllda fina goodiebag, inte konstigt att Ellen fått eventsmeknamnet "The Queen of Goodiebags" Lägger upp den sen!



 Var tvungen att sno dessa härliga bilder från Jessies blogg!! Ses snart igen Jessie!! Så underbart att vi alla tre ska få barn nästan samtidigt, nästa sommar blir det babypicnick hela sommarn ;)



tisdag 11 juni 2013

Ikväll är det dax för Ellens härliga event!

Ett påkostat event av Blogkeen som alltid brukar vara lika skoj och så bra ordnat!! Duktiga Ellen!! Ser fram emot att komma, plockar med mig bästa Jojjo, kommer säkert bli en jättemysig kväll på Josefina!! Tack finaste Ellen, som också ordnat en riktig smarrig goodiebag ;)


måndag 10 juni 2013

En riktig sommarvecka!

Så var det måndag igen, men vilken vecka vi haft! Verkligen en riktig sommarvecka!! Nationaldagen firades med faster Anita och hennes man Harry på Storholmen där vi åt en riktig sommarlunch på bryggan med lax och alla sommartillbehör i den härliga solen!! Jag tog årets första dopp i Sverige och det var helt underbart!! Lite kallt men oh så skönt!! Älskar deras sjövilla med egna bryggor, vedeldad bastu och små båtar! Att bo sådär är min och Stefans dröm, titta vad fint när man ser ut igenom fönstret och sådär, att ha vattnet utanför ger verkligen en sån underbar känsla....



 
Anita, Världens Bästa och Snällaste faster som också längtar efter babyn!!
Anitas hemmagravade lax som varit fryst så många dagar att jag kunde äta den och hennes gudomliga hemmalagade gravlaxsås, mmmmmm......
 


I fredags ställde jag till med ett litet grillkalas med en stor grillbuffé bestående utav; Marinerad oxfilé, (gör världens godaste egenpåhittade marinad, vill nån ha receptet säg bara till) och så skar jag upp en massa härliga grönsaker i små skålar, gjorde egen potatissallad med bland annat persilja och aioli i, champinjonspett, lök och chorizospett, hemmalagad coleslaw, en annan jättegod kall grillsås med cremefraice bas, grillade majskolvar och lite annat smått och gott! Gästerna var nöjda, alltid kul!! Älskar verkligen att laga mat åt mina vänner, något bland det bästa som finns!! Så kom den fösta gästen Ellen som bodde hos oss hela helgen, så mysigt att ha henne här!! Och sedan kom Kelly och hennes nya fina kille som var världens trevligaste, vi hade verkligen en härlig kväll med många skratt!!

Och här har vi hela fredagsgänget!! Tusen Tack för i fredags, så otroligt trevligt och roligt!!

På Lördagen bar det ut med båten igen, vi drog till Nämdö och hälsade på John och Hannah. Blev en till grillkväll med många goa skratt!! Haha, och det var så mysigt när jag och Ellen gick ner till båten för att gå och lägga oss och sova när det redan börjat ljusna, vi satt uppe och åt godis, vin till Ellen och cola till mig, så himla mysigt och så många skratt och tjejsnack ;) Men åh vad man längtar efter vin ibland asså, tänk att man snart haft 5 vita månader, men det är så underbart att verkligen aldrig vara bakis :)

 
 Vi plockade med oss snälla Hans, och mitt i all matlagning kom dessa vackra regnbågar och hälsade på, ååååhh det var så vackert, en ljuvlig känsla när man ser dedär asså.....
Deras villa på berget med utsikt över hela vattnet runt är bara så vacker!!