Sidor

fredag 30 augusti 2013

Vill ha som ett eget franskt Ladurée i köket....

Hej på er fina ni, hoppas allt är bra, själv har man åkt på värsta hostan och huvudvärken men annars är allt himla bra här och idag ska jag fortsätta med köket, köket som jag ännu inte kunnat bestämma mig för hur jag vill ha det, men har tänkt och tänkt och kommit fram till att varför ska jag inte bara köra på det som jag älskar mest här inne med men såklart ta hänsyn till Stefan och inte göra det för för "feminint" :) Men ni vet jag älskar ju allt vad det gäller guldkanter, guldknoppar, guldföremål, guldfärg, guldskimmer, ja guld, guld, guld, inte silver nej GULD ;)) Sen är jag ju galen i härliga pastellfärger, ja nästan alla färger men de ljusa pastellerna gillar jag bäst, och sen älskar jag att blanda ihop det med allt som ser lite "royal" ut, en slags färggladare exklusivare galnare shabby chic kanske man kan säga om min inredningsstil. Lite franskt sådär, mer franskt och engekskt än amerikanskt egentligen.

Minns första gången mamma tog med oss till Paris och vi gick in på Lafayette och på bageriet Ladurée där allt guld och alla pasteller livfullt omslöt mig, jag var i paradiset, det var en utav de första utomlandsresorna och man hade ju aldrig sett sånt där, jag blev frälst av allt och har sedan dess älskat Laduree, men tycker det är sådär att de finns i Stockholm för jag vill bara gå dit i Frankrike, och knappt på flygplatsen, känns fel att de pratar svenska bakom en disk på Östermalm, nä det som är franskt skall vara franskt ibland, brittiskt brittiskt, spanskt spanskt och så vidare :) Men underbart är väl att de är här så man kan köpa med sig ett paket äkta macarons ibland :) För smakar, det gör dem nästan som i Paris, eller nä förresten de rätta vibbarna saknas i mumsbiten här... Nu är det iaf så att jag vill inreda mitt kök i fransk pastellig guldig "Laduréestil" man ska känna att man omsluter sig av samma lyx och få skimmerpastellfluffkänslor när man är i vårt kök, allt ska gå i vissa pasteller, mycket guld och underbara textiler som sammet och siden, vill sy som en liten gardin mellan vardagsrummet och köket för där är det ju öppet, men vore fint att få det som en kortare kulissgardin där ovanför, en riktig fluffig, upprynkad lyxig en!! :)) Nä dax att fortsätta, stolarna skall kläs och stoppas om, bordet målas klart (börja igår blev jäääättefint) gardiner skall sys, keramik skall skapas, kanske en liten fondvägg där tallrikshyllan ska vara, guld skall pudras och lackas med mer med mer, ni får se när alltsammans är klart!! Kolla den målade hyllan förresten som jag fixa tidigare i veckan, blev riktigt nöjd med patinan!! Skickar in två "förebilder" på köket med, (tänkte först ha kvar de vackra träbordet och stolarna i sin träfärg och bara slipa mera för att få fram alla vackra snidor mera, men nä nu blir det färg ändå, älskar trä också, övervägde länge men färg är alltid färg :)





tisdag 27 augusti 2013

Snart ska vi åka på den finaste bästa resan i livet....

Jo, resan in till förlossningen och vi längtar bara mer och mer för varje dag.... Stefan vill alltid vara så förberedd så vi ska packa BB-väskan snart, ja det är ju en del saker man ska ha med sig dit, åh "packa BB-väskan" hur underbart låter inte det, nu är det verkligen nära.... Idag googlade jag runt på lite skötväskor och hittade himla fina från färgglada märket oiloily, hittade bland annat denna underbara, tror jag beställer hem den så himla fin!! Sen ska det packas de första små kläderna, snuttefilten och de andra små babysakerna, fanns många bra "att ha med sig till BB" lisor på nätet såg jag :) Nä, nu ska vi sova, natti natti puss!!











måndag 26 augusti 2013

Hem ljuva hem...

Åh, det börjar bli så mysigt här hemma nu, får mer och mer klart, ja det tar ju alltid ett tag när man flyttar in på ett nytt ställe att verkligen boa in sig och hitta det som man verkligen tycker om och som passar in. Sovrummet börjar bli riktigt fint, är inte helt klar än, men det är verkligen på god väg, och nu har vi tillomed ett skötbord uppmonterat till henne. Inte mycket som fattas :)


Titta så sött de blev! Valde till slut ett ifrån ikea, inte likt mig men det var verkligen de bästa till vårt sovrum, jag har absolut inget emot ikea, de har mycket bra, brukar bara inte fastna för deras grejer och gillar ju lite äldre möbler, men ibland när man mixar blir det himla bra det med. Detta är rejält enkelt och går till sängen som jag målat vit. Bilder kommer på hela sovrummet sen när jag är helt klar, det börjar verkligen bli rikitgt fint :) Älskar färgen vi valde på väggarna, det ger ett så behagligt lugn med blå väggar i sovrum och lite "himmelkänsla"




Från sovrummet till köket. Ni som känner mig vet att jag älskar gamla tallrikar med guldkanter och vackra blommor i olika färger, ja jag verkligen ääääälskar dem! Kan gå på second handbutiker i timmar och bara kolla och fynda dem och kan aldrig få för många av dem. Fast inte bara tallrikar, är nog galen i allt vad det gäller antikt porslin, och en del nytt också faktiskt, och keramik såklart. Har hittat en så fin tallrikshylla på Mio som jag tror skulle passa jättefint i vårt kök, här på denna väggen. Så jag skulle kunna ställa upp alla vackra tallrikar och hänga fina koppar under på krokarna. Vad tror ni om det, jag tror det kan bli riktigt bra. Ska nog betsa den i en annan färg bara. Patinan ser jättefin ut men väggen är ju så vit så den vore nog fin i någon härlig pastellfärg ändå :) Sedan har jag inte hunnit att klä om stolarna och göra iordning bordet än, men det är påväg, svårt att välja tyg bara, finns så många fina.... Men ska försöka få klart de mesta innan hon kommer och nu när semestertiderna är över är det ju perfekt med tid och sådär, men det finns alltid så många projekt i mitt huvud jämt. Smideskronan älskar jag förresten, så himla mysig att tända när man har middagar, och nu till hösten ska vi koppla i lampan som hänger löst och dinglar där, perfekt att man bara kunde hänga in en lampa med :)









lördag 24 augusti 2013

Hemma från Gotland, nu ut till goda vänner i skärgårn på kräftskiva...

Ja, nu bär det iväg med båten igen fast vår lilla egna :) Köpt en så underbar present åt Katarina och slagit in den så fint och toppat med en dillkrona, väldigt kräftskiveaktigt sådär :-) Gotlandsresan var helt underbar, en riktigt fin avslutning på Stefans semester men det är ju inte måndag än, nä för nu är det ju kräftskiva!! Och så skönt för mig med en nykter sådan!! Har köpt gott alkoholfritt, mmmmm.... Nä, nu ska vi lägga lös här!! Skepp å hoj!!

fredag 23 augusti 2013

Älskade Villa Villekulla och Visby..

Åh, tror ni inte Stefan tog mig en en gång till ett utav de underbaraste platåerna på jorden -Villa Villekulla, jag kan gå runt där i timmar och bara njuta.... Igår var vi inne i Visby också och myste hela kvällen med god mat och så gick vi förbi godisaffären i Pippi Långstrump filmerna, och så fick jag världens mysigaste skönaste kvalité Pippitröjan av Stefan och så köpte vi pippiklänningar, en till Milla och en till babyn i magen så de kan matcha nästa sommar, tänk vad sött! Här kommer lite fina bilder!!



















Godmorgon Gotland!



torsdag 22 augusti 2013

Har det så underbart vackert!

Njuter av allt de så otroligt vackra här.... Och ätit den godaste lammgrytan någonsin vid havet i Burgsvik som ligger allra längst ner på Gotland, innan åkte vi förbli där de spelar in så mycket bättre, det var så mysigt!! Det var som en liten krog där de brukar sitta och äta, ja man kände verkligen igen alla vackra klipp som man sett, och hela omgivningen var så mysig, det är ett pensionat som heter Grå Gåsen, så fint!! Nu ska vi till Visby och så ska Stefan få välja boende för inatt, jag fick ju göra det igår, men vi älskar för de mesta samma :) Har köpt ett så himla mjukt och gosigt lammskinn till vagnen med, det blir ju vinter strax efter hon kommit så då ska det ju vara varmt och mysigt i vagnen åt vårt lilla pyre, åh nu längtar man....















onsdag 21 augusti 2013

I paradiset..

Jag fick bestämma första natten här på Gotland och har hittat ett helt fantastiskt ställe, 3 mil norr om Visby ligger Ihregård som är så otroligt vackert!! Den gotländska naturen fyller en med lycka, glädje och ljuv energi och jag är kärare än någonsin i Steffé!! Fick ett sånt underbart kärleksrus förut i och blev riktigt blyg men det vågar jag inte berätta för honom ;) Får ta det sen, men oh hjärtat dunkar så, starkare än någonsin för någon någongång.... Vi har hyrt en urmysig liten grön stuga här och det är ju lågsäsong nu så helt tomt på folk, bara vi här så vi har hela gården för oss själva med det underbart trevliga paret som äger det, de är så personliga och fina, vi har blivit bjudna på hennes berömda ekologiska vaniljbullar (läste om dem på nätet, folk hyllade dem) och de gör vi med, och så skickade hon med en massa annat gott bak tills ikväll från hennes underbara café hon höll på att stänga, jag tacka tacka å tacka, hon är helt fantastisk!! Nu ligger jag i den (faktiskt långt över förväntan) sköna stugsängen och vilar lite efter och bloggar från mobilen, Stefan sitter på terassen och njuter, vi har precis varit runt och kollat på alla goa får, hundar, och ankdjur, senare blir det hästarna och så finns det jättefina kissar på gården också :) Här kommer några vackra minnesbilder jag knäppte, och här är hemsidan till där vi bor www.ihregarden.se Kan vaaaarmt rekommendera detta paradis....















Mot Gotland!!



tisdag 20 augusti 2013

Kom alla barn som vill ha ballonger!!

Idag ställde jag mig vid svampen och delade ut gratis heliumballonger som blev över ifrån babyshowern till alla söta barn och det var så kul och tacksamt kan jag säga!! Barn och föräldrar var så otroligt glada och gulliga!! Jag älskar att ha kvar dem länge hemma och bara njuta av dem, men imorgon åker jag och Stefan på en liten minisemester till Gotland, sedan till Nämdö på lördag så de kommer ju vara slut på helium när vi kommer hem, de brukar hålla sig i en vecka ungefär men nu får de bo hos de söta barnen istället för att de ska sjunka och dö här hemma mesans vi är borta, onödigt tycker jag men framför allt kul att göra barnen så glada!! Och jag kan lova att det var mkt härligare att gå runt svampen nykter, 20 kg tyngre och gravid i sköna tofflor än smal, full och i höga onda klackar - Har uppgraderat till de nya livet 2.0 ;-) Nu ska jag och Stefan och Nalle och lilla Knytte sova gott med den vilda babyn i magen som sparkar så mysigt, älskar henne som hon alltid funnits där, vår lilla diamant, sov gott, kram.



måndag 19 augusti 2013

Idag är jag så rörd, tacksam och så lycklig....

Trots lite småstress med att få ihop allt i tid, virriga hormoner som bränner mat och bak och händelser blev det till slut en riktigt lyckad Baby Shower, och det blev det på grund av Er mina otroligt fina, ljuvliga, sanna och fantastiska vänner. Som Stefan sa på sitt tal; "idag väljer Lina sina vänner med omsorg och det märks" Ja, jag måste faktiskt skryta och berömma er igen för Ni är helt otroliga!! Jag har aldrig haft en så bra, fin, stabil och underbar bekantskapskrets som idag, jag känner mig oerhört lyckligt lottad som har er och somnade med ett stort leende på läpparna igår men också med tårar över att ni bara är så fina!!

Mina 2 underbara kusiner Anna och Karin kom också, det var väldigt skoj och min ena kusin Anna kommer jag nog få se mer utav i höst då hon kommer vara i Stockholm eftersom hon kommit in på konstfack, fantastsikt kul Anna och Stort Grattis till dig igen!!

Åh, jag fick verkligen precis en sådan Baby Shower jag drömt om, många goda skratt, klappar på magen, mycket bebisprat, god mat och bak, pussar och kramar!! Hade satt upp ballonger i alla rum och pyntat upp lägenheten med annat fint :) Först serverades lite rosa bubbel med jordgubbar i i hallen, till de lite popcorn och godis och sedan var det dags för några amerikanska smårätter som mini cheeseburger (brände tyvärr brödet men fick köpa färdigt :) mini club sandwich, coleslaw, american panpizza, macaroni&cheese och en härlig ceasarsallad :) Till kaffet serverades en "sugarbuffet" ;) Bestående utav cupcakes, marschmallowsklubbor, cheesecake, jordgubbsgrottor, hemmabakta maränger i olika färger å former och annat smått och gott!




 "Nalle tog uppståndelsen med ro"
 Som underbara Malin sa! Var tvungen att sno några bilder från hennes jättefina blogg!





 Nä, det är ingen liten "hen" i min mage ;) IT`S A GIRL!!!! :))))


 Älskar sådana sugrör i papper, de är så fina!!

Ville att allt skulle gå i ljusa pasteller, rosa och turkosa ljuva toner....

 Mmmmmm.........



Finaste Sara, Jessica, Annie, Louise och Karin och sen har vi Världens Bästa Robin!!



 Underbara!!
 Malin med hennes fina familj, deras lilla dotter Vienna är så otroligt söt och denna bild blev så livlig och vacker och min fina kusin Anna längst ut så glad och go!!

 Min underbara Thobias, en utav mina absolut bästa och mest fantastiska killkompisar!!
 Ja, det blev en ganska rosa Baby Shower för vår lilla tjej :))

 Sötaste Alvin, Rebeccas lille son!! Gud vad han är söt bland alla gosaker!!



 Älskar denna bild på Stefan med de underbara presenterna från Carro och Johan, en glasskallra och en rosa donut i gosedjursform!! Våran baby kommer älska dem!!
 Fina Carro!! Och under fina Sara!!

 Mmmmmm......
 Vackra Louise med stora stoooora mig :)

 Nej, det var ingen GI-shower men barnmorskan säger att mitt socker alltid är så fint nu ändå :)
 Underbara Anna (både min frisör och barndomsvän med finaste Louise och under har vi Stockholms snällaste och sötaste tvillingar Anna och Maria, älskar er!!




Sedan lekte vi "Sätt nappen på babyn" Den går till likadant som "knorren på grisen" Haha, vi hade väldans kul där inne i sovrummet, snurrade varann och skratta högt! 



Älskar verkligen bilden under på lilla Erik och Cilla, de är så otroligt vackra!! Bilder blir då alltid som bäst när man smygfotar, borde göra det oftare :)
  
 Det blev sent och de sista gästerna hem blev en utav mina närmaste vänner Jojjo och hennes lilla familj, Thobbe, Becca, Louise och Robin, vo satt och mös länge, öppnade alla presenter som var helt otroliga, måste nästan ha en till bjudning nu för att tacka alla ju :)




 Åh, vi hade det verkligen så mysigt där i mörkret och klockan drog sig nog emot 11 innan jag och Stefan sa hejdå till alla, det var så underbart att ha er hos oss, ingen förstod vart timmarna försvann..






Imorse vaknade jag med lycka i hela kroppen, sen vart det städning, en promenad i solen och sedan kände jag bara att jag var tvungen att fota alla HELT FANTASTISKA GÅVOR!!!!! Jag vet inte hur jag ska tacka Er allesammans, måste bara visa man smälter ju av allt så sött och gulligt...... Tänk att hon kommer snart, nu är allt förberett och hon är så efterlängtad och så välkommenhon bara kan bli..



 Och det är ingen vanlig bebis jag ska få, det är en alldeles egen lammunge!! Har ni sett så söt, man dör....
 Och denna pyamasen asså, bara för söt!!
 En underbar Fårbok, en Krakel Spektakel bok som är helt fantastisk, och en så fin skrivbok att skriva upp minnen i från henne och ge henne sedan så hon kan läsa när hon blir stor, finaste ideén!! Sedan dessa igen, aldrig sett sötare saker, tänk att skallra med en glass och ligga på en donut :)

 Världens härligaste hakklapp och finaste lilla kort, ääälskar ju nallar!!

 Finaste örhängena jag sett på länge, så söta, älskar allt som Juicy gör!!
Och ser ni under vilken underbar liten Dumboskallra :)

 Här har vi en väldigt fin och kul present, en påse med olika små sydda "sångsaker" i, till exempel kan man dra upp en stjärna, då får man sjunga Blinka lilla stjärna eller drar man upp en katt, lille katt, en spindel, imse vimse spindel och så vidare, och en såååå fin Hello Kitty mobil!!!!


 Denna boken tycker jag var en sådan otroligt fin present (som alla andra såklart) men just att det var lilla Estelles bönbok, jag som är kristen älskar ju sånt här och jag tycker lilla Estelle bara är så söt!!









 Massa fina kort och Anna och Johanna hade visst samma smak :)
 Underbaraste bodyn och sötaste små tofflorna; diinglisar, härligt namn!!

 Asså har ni sett någon sötare lekfilt/täcke??!!! Jag älskar verkligen skogsdjur, denna är ju bara så underbar asså, små igelkottar som äter på smultron, kan det bli sötare?!

 Och denna mössan och muminspeldosan asså.... Sååå fina!!!!!



Och Sist men Inte minst!!!! 

Nä, jag höll på att smälla av när Louise kom in genom dörren med en stooor jätteelefant och en Stooooor korg helt fullproppad med de allra sötaste sakerna man bara kan hitta och pyssla ihop. Hon är verkligen het makalös Louise, så pysslig och duktig asså!! Och duktig på att verkligen hitta de PERFEKTA presenterna, ja --------- skrolla ner!!


 Korten har hon gjort själv, såååå fina!!!! Och hör på detta!! Jag ba;
-Men asså Gud, ett fyrklöver!! Är det plast eller vad har du fått tag på det??!!" Louise;
-Jag var ute på en äng i norr och leta tills jag hitta ett!! HON ÄR HEEEELT OTROLIG!!!!!
Och hon hade verkligen gjort det också, jag trodde först det var ett skämt, men nä.....
 Och tror ni inte det bara blev galnare och galnare av glädje och överraskningar!! Titta här!! Hon har fått tag på en riktig livs levande REGNBÅGE!!!!! Det kan ju liksom inte bli bättre, jag bara gapa rakt ut!!!! Och Jojjo; "Sådär låter Lina när hon gillar ngt" Ska visa sen när vi köpt batteri, så nyfiken!!!!

 Sen en så fin fösta docka till lillan och så kan man rosta mackor med Best MUM, åhh!!! Och titta denna prinsessdräkt, små balettskor och haklapp, vet inte hur jag ska tacka dig Louise, DU ÄR BÄST!!!!! En helt otrolig gåva, 100000000000 TACK!!!!!!
Och det var så mysigt när vi satt där i mörkret med tända ljusen, alla runt om så nyfikna på varje liten underbar grej du stoppat i och du så söt brevid "Jag tycker bara sånt är så roligt" Åååååh!!!!!!!!!!!