Sidor

onsdag 26 mars 2014

Grattis till Världens Bästa Storasyster!!


Idag fyller världens bästa syrra Frida år och Angeline har lagt på ett så fint paket på posten vi tror kommit fram igår, (hoppas hon inte hinner läsa detta innan hon öppnar men tror bara hon går in här på sena kvällar) Vi hittade en sån helt underbar bok, en om ett av hennes största intressen gamla nostalgiska leksaker och så la vi i lite godis och band lite guldsnöre om :) Älskar dessa amerikanska klubbor!! Så himla härliga och såååå goda!! Jag kommer liksom aldrig kunna bli helt å hållet LCHF, jag kommer nog inte att gå tillbaka till kolhydrater varje dag men nån gång ibland kommer det alltid finnas där så som jag älskar att baka med, åh Frida skulle baka till dig idag om du bodde i Stockholm!!  

måndag 24 mars 2014

Åh vilken mysig helg det varit..


Och smal och mår bäst gör man på LCHF och jag längtar så till nästa vecka för då kommer min lillasyster så ska vi åka på en jättehärlig LCHF-kryssning med massa spännande föreläsningar av läkare och annat underbart LCHF-folk!! Stefan är med sååå duktig, inte alls lässkad som jag kan bli ibland, vår nya livsstil!! Vi liksom bara (för det mesta) struntar i kolhydraterna och vi älskar det mer och mer för varje dag!! Sover gör man bättre också, vi tillomed struntade i dem när vi var ute och åt en fantastiskt god middag på Grill i helgen, det finns ju så mycket smarrigt ändå så man behöver dem inte :) Först en så goda förrätter, mmmm, ostron, buffalomozarella, korv, tomatsallad och annat gott och sen världens godaste kött..... Och de bästa samtalsämnen, ja mest pratade vi ju om våran fina dotter men också mycket om oss, hur bra allt blev till slut och jag är så nöjd och tacksam för vårt förhållande som är sååå underbart nu, och vi längtar redan efter fler barn men ska vänta lite lite till först, nog bäst om hon blir lite äldre, men bara lite lite ;) Som min "nya" syn på alkohol med, bara lite lite nån gång ibland och aldrig mera bakis, har nog förträngt senast jag var riktigt bakis för det var så längesedan (långt över ett år sedan, oj snart 2 säkert) men jag minns ändå hur fruktansvärt det är.. Usch, nä aldrig mera fyllor (fast jag gillar inte att säga aldrig;) ibland funderar jag på att bli helnykterist men det är dedär röda vinet som är så gott så gott så gott, men jag tror nästan allt är lugnt, bara det är i rätt mängd och inte så ofta, Gud när jag var ung kunde jag gå ut flera gånger i veckan, fattar inte hur man orka :) Haha, gammal man blivit, att jag också skulle växa upp till slut..


lördag 22 mars 2014

Tagit fram mina tavlor denna vackra lördag..

Pirrar skaparlust i mig idag efter Liljevalchs igår så ska försöka få några penseldrag dragna på två tavlor jag började med i mellandagarna för Stefan som fyller år på nyårsafton tänkte jag de skulle bli klara till för han gillar nämligen konst som liksom inte föreställer ngt, ni vet bara härlig färg, jag vill alltid måla massa motiv å grejer men jag ville bland annat göra två fina till honom i födelsedagspresent men det var alldeles för svårt att hinna med lilla Angeline haha (tror så mkt om mig själv ibland) och jag kunde ju bara ta fram dom när han inte var hemma heller men nu har jag varit på Kreatima och slöjddetaljer och köpt lite ny härlig färg :) Åh vad underbart det är i solen!! Och Stefan han inspirerar mig faktiskt att han bara gillar såndär konst, kanske ska börja måla lite mer abstrakt..... Vem vet kanske blir snyggt, det är väldigt härligt iallafall! Såhär långt hann jag sist :)

torsdag 20 mars 2014

Godnattis kattis

Åh lille Nallle och Knytte ligger på varsin sida och spinner...... Prrrrrrrr.. Alla kvällens grönsaker i magen mår så gott, jag gjorde en så mumsig blandning med hallomi och så gjorde jag färskostfyllda kycklingfiléer till det, mmm..... Angeline fick gröt :) Imorgon ska jag och en kreativ grupp på Liljevalchs vårsalong, så mysigt och kul, älskar konst.. Berit ska ha Angeline, men det är alltid lika konstigt att gå utan vagn, man känner helt skum, haha.. Sov gott! Har limmat plastmarmor på träbänken i köket förresten, i drömmar om framtida äkta :) Men det blev faktiskt himla snyggt, ibland får fejk duga bra, nu har jag ju en marmorköksbänk bara sådär :)) vips!


Blir en så hälsosam och stark mamma!!

Idag har jag anmält mig till VårRuset den 26 maj, man får börja lite lätt sådär med 5 km :) Och så har vi minisatskort så träningen blir det mer och mer av.. Gravkilona ska bara bort, men huvudsaken är ju såklart att man mår bra, men LCHF är verkligen det bästa som finns, man mår så mycket bättre!! Och denna vecka har verkligen fått mig att tänka på hälsan ännu mera efter en sjukhusvistelse på 3 sååå tråkiga dagar, hade fått magsår av ngn bakterie troligen så fått medicin, och stress, dålig sömn och mat på oregelbundna tider förvärrar ju, så nu ska jag verkligen skärpa till mig och bli mer rutinerad kring kost och inte för mycket kaffe och så, men en liten baby får en himla trött och då har det blivit lite mig själv i sista hand ett tag, men man gör ju allt för sitt barn..... Men oj vad ont i magen jag fick, och jag som aldrig brukar ha problem med magen så de fick göra en helutredning, men nu känns det så bra att de kollat upp allt och läkarn sa att har man fått behandling en gång så brukar man inte få tillbaka besvären, tyckte det lät konstigt men det står visst på 1177 också så vi får hoppas på det, känns iaf skönt att bli undersökt på alla sätt så man vet hur det står till med allt, fick som ett "wakeupcall" -HÄLSAN FÖRE ALLT!! Men nu är jag hemma igen  och mår bra, och Guuuuud vad jag saknade Stefan och Angeline som ändå var hos mig två gånger per dag :) Skulle kunna ta alla världens magsår för hennes skull ;) 

 Så ska jag följa upp mina prover hos min nya läkare nu en gång i månaden, sen varannan eller något sånt, jag vill alltid ha dem på topp!! Mitt mål är verkligen en så frisk, hälsosam och sund stark mamma!! 

onsdag 12 mars 2014

Baka baka liten regnbågskaka :)


Vilken härlig tårta jag bakade i helgen asså..... Underbara Elisabet fyllde 48 år och det firade vi med att äta en underbar middag hon lagat och sedan åt vi regnbåge med ärbart foto, åh det är så skoj att baka, nästan lika skoj som keramik, åh vilka födelsedagstårtor min lilla ska få i framtiden :)




Det var kanske lustgasen som gav mig superkraften....

Så måste jag bara babbla lite till om det för det är verkligen det häftigaste som finns, ja att få en bebis, ja på typ alla sätt och vis, jag blev så mycket starkare som person och fick så mycket mera kraft, någonslags superkraft, att få vara Angelines mamma får mig bara att bli starkare (hur trött man än är ibland av vakennätter å annat) och lyckligare för varje dag som går, man bryr sig inte om gammal skit utan bara känner sig så otroligt tacksam, lycklig, äntligen kan jag få mina drömmar gjorda och ingen kan sätta käppar i hjulen för oss!! Det är så häftigt att få känna sig så stark!! Ingen kommer liksom inte åt en med något negativt för nu har man något så mycket större.... En helt annan styrka.

Gud vad jag sög i dendär lustgasen, jag sög i mig livet!! Och aj vad ont det gjorde, ajajaj, men äsch, jag vill ju göra det igen :) Igen och igen och igen.... Ingen kan stjäla mina drömmar. För oj vad det bubblar drömmar här inne i min hjärna som måste se ut som lustigahuset ungefär. Har så många härliga projekt i skallen att den snart spricker......

Men också en sån fridfullhet att livet är så fint, så fint så fint så fint. TACK!!

tisdag 11 mars 2014

Min dröm har blivit sann!

 En egen keramikverkstad!! Och ni väljer jag väggfärg!!

måndag 10 mars 2014

Kan inte förstå.....

Att det kunde bli så bra till slut. Eller är det en dröm? Jag vet inte än, eller jo men det är så konstigt. Att jag kunde hamna här, nä det trodde jag aldrig.

Jag trodde att jag aldrig skulle få min lilla bebis jag alltid drömt om, jag trodde aldrig jag skulle hitta en kille som visade mig vad riktig kärlek var och jag trodde aldrig att jag skulle bli så kär i någon, nä det trodde jag inte ens under graviditeten...... För som kärast i Stefan blev jag då hon kom, då hände liksom något extra i hjärtat, jag tror det var för vi kanske liksom mera blev ett. Jag kunde aldrig föreställa mig att mitt liv skulle se ut såhär en dag.

Ja, en liten bebis som är världens finaste, som får mitt hjärta dunka starkare än om alla världens vattenfall skulle forsa blod i mig, en kille som jag älskar så mycket, en egen liten familj, nu rinner tårarna, men jag trodde liksom aldrig det skulle bli såhär. Jag trodde jag alltid skulle behöva drass med den där kvinnan som missbrukade läkemedel likt en stackras pundare på plattan fast hon gör det på sjukhusen, ja som dessutom såg sig som min bästa vän som jag försökte och försökte bryta med men aldrig vågade, jag var som i hennes starkaste bur, i hennes klor, runt hennes tunga, jag trodde alltid hon skulle slingra sig fast runt mig som en drakes vassa svans, hela mitt liv och att alla hennes telefonsamtal, krav, ja utnyttjande på alla sätt och viss, ja alla hennes manupulativa galenskaper alltid skulle vara en del av mitt liv, att hon alltid skulle äga en del av mig, hon gav mig ständigt dåligt samvete, jag trodde aldrig aldrig aldrig någonsin jag skulle våga sätta ner foten och säga; -Nej, det räcker nu. Jag trodde alltid att jag skulle behöva ljuga för mig själv, tänka att det är ju så synd om henne och allt dedär. Jag trodde alltid att jag skulle få sådanadär killar som innan Stefan, sådana som liksom inte var på riktigt. Men jag lät dem,. Det var jag som lät dem. Den drogmissbrukade kvinnan också. Jag spelade med i hennes spel för jag var rädd för henne. Som säkert också läkaren var som skrev ut, eller så orkade de bara inte, men hon hade opiatspärr på nästan vartenda sjukhus..... Och så var jag rädd för konflikter med henne och hon kunde få mig till nästan allt. Men i midsomras när magen med den lilla superbebisen Angeline var så stor så stor jag tänkte; "Vill min dotter i magen ha en sådan mamma? En sådan som bara glider med som en död fisk, en sån som säger ja till allt och som tillomed inte kan säga emot om någon snackar skit, en som alltid håller med och är så feg att hon alltid drabbas själv i sin ensamhet, en liten fegis som bara håller med och orkar hon inte hålla med gömmer hon sig" Nä, min superbebis i magen som sparkar så hårt där inne vill ha en mamma som står upp för sig själv, sin familj, sina rikitga vänner och säger vad hon själv tycker, tänker och vad hon vill. Hon vill ha en mamma som inte låter sig manipuleras och vara den som fortfarande är snäll men inte så snäll så hon blir dum, falsk och mår helt pissigt utav andras egoism och skit. Men jag hoppas ändå denna kvinna självklart att hon verkligen inser sina missbruksproblem en dag och hittar rätt, får må bra, finna en väg ut.

För det är så man blir om man som jag innan inte vågade ta en endaste liten konflikt. Man kan inte vara hela världen tillags, så är det bara, och tillomed jag har fått lära mig det, men jag vet inte om jag skulle gjort det utan dig min dotter och dig min Stefan, och dig min syster, broder och Er mina otroliga vänner, ni såg, men jag blundade. Men ni såg mer än jag trodde. Idag är jag så tacksam och lycklig över mitt liv, jag ångrar inte ett skvatt, för jag lärde mig så mycket, och jag hittade mig själv och den jag är och alltid vill vara. ÄNTLIGEN.

Det krävdes lite grann, ja lite tårar, ångest och sånt där, men det var värt varenda stund av lidande för idag njuter jag av livet, min man och min lilla dotter, mina vänner som bara vill mig väl utan någon som helst liten baktanke.


Angelines första morgon på jorden utanför magen

söndag 9 mars 2014

Och våren är här!

Jag har sprungit med vagnen så många gånger ut i det regniga kaoset och de kalla vindarna, för att själv få andas lite friskt och för att lilla Angeline mår så gott i vagnen, somnar alltid så mysigt, jag ser ner på henne och känner sådan lycka, men nu, nu kommer också våren och förstärker allt, solen lyser, alla färger blir klarare, kärleken blir starkare och starkare varje dag för den lilla flickan, hon jollrar mot mig och ingen kan göra mig så rörd som hon, ibland bara tårarna rinner ner som vattenfall, ingen kan göra mig så så trött heller, men det glömmer jag lika snabbt, jag skulle vara uppe hela livet utan sömn för hennes skull, min lilla ängel som landade, till en liten vilsen galen mamma som aldrig kunde säga nej och var styrd av andra men som blev orädd bara av att ha dig i magen, äntligen kunde jag sätta oss i första rummet, äntligen kunde jag välja mitt eget liv och vilka vänner som var fina för oss, idag har vi en gudomlig samling vänner och släpper inte in en enda energibov till, dörren är tyvärr stängd, sen kom den översvallande kärleken till Stefan, den hade nog alltid funnits där, men jag såg den inte helt och hållet först, han fick liksom visa mig, liksom den hade som gömt sig innan men så hittade jag den, åh Stefan jag är så lycklig, som på moln, våren är här och jag har en familj sänd från Gud, och en egen mamma och pappa och systrar och bror som är som guldtackor i livet, Tack Gud för alla dessa runt oss, Tack för denna starka lycka jag får känna, Tack för att jag fick hitta hem. Det tog ett tag med många nycklar som inte passade i låsen, många krokiga spår och fallgropar, många som fick mig att gå fel och fel och fel igen, lurade mig, manipulerade mig som ett litet barn, men jag skyller bara på mig själv för även om de lura, manipulerade och utnyttjade mig var det bara jag som kunde säga nej, men det gjorde jag inte, men det kan jag idag och det är den största gåva jag fått. Jag är så innerligt Tacksam och Lycklig, Glad och Lugn, jag är hemma, hemma, hemma, hemma.  Och våren är här!

 MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN MIN.






tisdag 4 mars 2014

Lite vårnytt till Angeline!

Idag fick Angeline en jättehärlig stickad vårtröja av mig och ett par så söta små skor med kaniner på, det är verkligen det roligaste som finns att köpa babykläder.. Annat härligt vårnytt i snuttans garderob är denna ljuvliga rosklänning i vintagestil som Maria hittat på nk-kids, de har helt ljuvliga grejer från helt fantastiska brittiska märken men massor av ryschpysch, skulle jag var gjord av penagar skulle jag springa där jämt och köpa deras volangklänningar, men man kan hitta och sy lika fina med, men skoj är det och kolla :) Och denna fantastiska  lila Livlyklänning kunde jag bara inte motstå , inte heller dessa byxor från favoriten molo och denna ljuvliga regnbågsklänning med hundar.... 




 

måndag 3 mars 2014

Tog en så där bild på Angeline häromdan..

En riktig kusinhelg..

I helgen var både mina kusiner här på middag i lördags, vi hade så skoj och trevligt, skratta och skoja om hennes underbara skola konstfack där hon säger att jag måste gå och man ska nog ta upp den härliga drömmen igen. Verkar så underbart där..  Och sedan igår var Angelines kusin Sandra från Övik här, så himla kul!! Har lagat så mycket god lchf-mat i helgen, igår blev det ceasarsallad, no no no no carbs now och jag mår så bra, helt pigg å härlig, börjat på sats också med barnpassning, och Angeline älskar det, underbart!! Här kommer några bilder från igår när Angeline blir bortskämd som vanligt...... Fick så söta saker, lilla Angeline.. Har börjat älska påfåglar igen förresten :) Håller på med en stor i keramik, kommer bli jättehärlig :)