Sidor

torsdag 24 april 2014

Nu finns det inga undanflykter!!

Åh, vad jag mår bra!! Påsken har varit underbar men kanske lite för mycket av det goda, så nu har jag börjat morgonjogga!! Men ååååååh så mysigt vi hade det hela påsken asså... Bilder kommer sen!! Tagit så många fina på lillan!! Och så snygga träningskläder jag shoppat!! Och kolla in dessa skor, det är bara för ljuvliga!! Nu är det verkligen hejdå gravkilon som gäller för jag vill känns mig himla smärt å härlig till sommaren!! Jogga 7 imorse och ska göra varje morgon nu så att inte Stefan hinner åka och jobba!! Min knallgula nya joggingjacka är bara så skön.. Och att jogga på morgonen är något bland det bästa som finns!! Ut med mig bara och inga undanflykter!! :)) Och massa nyttig nyttig mat, mmmmmm, tur man älskar grönsaker, men en hel del annat under påsken har ju  också sjunkit ner..... 


fredag 18 april 2014

Åh, bara åh.....

Asså jag är så kär och lycklig över min familj och kärleken växer sig bara starkare och starkare för varje dag som går, jag älskar Stefan som jag älskog älskat någon innan, trodde inte sådana känslor fanns och det har verkligen kommit och växt fram bara mer och mer och nu är jag bara säåååå kär!! Min klippa, mitt allt!! 

Och till min livslåga, min dröm, min lilla prinsessa har jag hängt fram morgondagens påskafton-6-månaders-outfit, för hon blir nämligen exakt ett halvår imorgon och det ska firas!! Väldigt var beräknad du var där i magen ängeln, tänkte att precis på påskafton ska jag bli halvåret ;) Vi åker som sagt till skärgårn och myser på hela dagen och stannar tills på söndag.. Förkylningen börjar gå över och vi ska lägga oss tidigt.. Se så sött hon ska ha på sig imorgon!! Och Glad Påsk på er igen!! 



Och vad min underbara mamma och svärmor skämt bort oss i påsk... Massa presenter och påskägg, ja redan innan påsk, och vilken mat Lisa lagade och vilken tårta Berit baka, mmmmm.... Imorgon blir det också påsktårta tror jag om jag hinner slänga ihop en :) Älskar ju att baka :))






Glad Påsk!!

;;Nalle och Knytte från Kjelle :) åååååhh påsken har börjat, ja redan igår, berättar sen, sååå mysigt! Tyvärr är vi alla 3 lite förkylda fortfarande men börjar friskna till!! Nu blir det en liten påsktur och imorgon firar vi påskafton och Angeline 6 månader på pricken i fasters härliga Sjövilla med god påskmat och annat mys, sover över där ute på Storholmen med, alltid lika mysigt.... 

tisdag 15 april 2014

Daydreaming igen.....

Åh, har blivit helt inne i marmor och guld, speciellt i kök, ååh tänk tillsammans med lite pastell och några starkare färger..... Jojjo har visat mig ponterrest (egentligen för längesedan men trodde det var krångligt då) men det är ju en helt fantastisk sida, bara att man kan fastna lite för länge ;) Satt ihop dessa köksdrömmar i bästa appen "phototangler" man dimmar ihop sina favobilder på några sekunder. Nu sover lillan och jag bara sitter här och drömmer..... Tänk att en dag bygga ett hus till exempel, eller köpa ett och renovera som man vill..... Vilken dröm..... Göra allt som man vill i vackra färger, guld, trä, kristall, mosaik, egna keramikplattor, hitta de perfekta möblerna...... Livet är ljuvligt och jag tror det är viktigt för oss att bara drömma oss bort ibland (haha, hittar alltid anledningar till mitt dagdrömmande) 

Guldkranar, marmor..... Pastellfärger, trä, kristallkronor, kristallglas, snirklar, egengjorda keramiktallrikar med guldkanter.... Stå där och laga och lägga upp, ja bara njuta av att stå där i ens alldeles egna drömkök.... One day.. 



måndag 14 april 2014

Fina helg....

Åh, vilken fin helg det blev i vårvädret.. Först kom ju kusin Anna upp där på fredagen och det var verkligen så mysigt, underbart snack om hennes härliga skola konstfack, massa flams och roligt skoj och såklart en massa släktsnack, haha, vår släkt är verkligen galen :) Alla riktigt härliga original mer eller mindre :) Sedav bjöd Micke å Becca på spontanmiddag, Micke kocka ihop värsta goda fläskfilérätten och så kom Stefan från jobbet!! Blev en härlig kväll hos dem och sedan hem genom underbara Vasastan med vagnen med uppspelt lycklig änglabebis som somnade så gott när vi kom hem..


Och mina fina grådvärgar....

På soliga fina förmiddag åkte jag ut till Täby, ja till min finaste Jessica, hennes man Carl och deras fina lilla son kom å mötte upp mig på stationen så gick vi hem i solen och fikade i trädgården,Alexander  visade mig hans fantastiska studsmatta och jag tog mig upp med Angeline som skatta ihjäl sig få han hoppade uppåner, hela babykroppen tjöt av lycka, det var nog det roligaste hon varit med om hittills i sitt liv, vi har tillimed tvungna att filma.. 

Och så mös vi i soffan allihop och Alexander visade Angeline kul grejer på sin minipadda...Det ska börjas i tid ;) Haha.....

Sedan kom Stefan och vi tog en härlig tur till Vaxholm och käkade god middag, men inne satt vi för det började bli lite småkyligt, och sen åkte jag hem med dem på lite lördagsmys i soffan medans Stefan åkte hem och la lilla Angeline.. 

På igårförmiddag mötte jag upp fina Anja utanför Filadelfia där vi gick på ett underbart söndagsmöte, lyssnade på bästa Eric som pratade om korset, dess betydelse och om förlåtelsen. Vi lyssnade på ljuvlig lovsång och diskuterade intressanta tankar om tro, förlåtelsen och Jesus.. Och kom bland annat fram till att man givetvis kan förlåta på "distans" även om man inte för sin egen skull kan förlåta och förlåta människor som utnyttjar ens förlåtelse så kan man liksom göra det på distans, det finns ingen jag inte förlåtit i livet, men några få som jag behövt inte umgås med längre, alla människor är inte bara menade för varann, och jag tror ändå att är ngn elak så finns det en förklaring bakom det att den inte mår bra själv.. Och jag har ibland och är ibland tillomed den som ber om förlåtelse även om det kanske egentligen är den andra som ska be mig, men jag är ju så mkt starkare nu, är så stolt över mig själv idag som väljer mina vänner själv och inte bara "väljs" av andra, viktiga saker dedär..... Och jag säger det igen; När man får barn blir det lättare att välja sig själv och inte bara köras över och över :)

Sedan köpte jag och Anja med oss lunch hem men tyvärr hoppade Nalle rakt upp i min, haha, vad vi skrattade.... Han har nästan lärt sig att inte hoppa upp på bordet, men när inte Stefan är hemma passar han på :) Åh vad vi lekte och gosa med lillgumman, Anja är så kär i henne....


Senare kom Stefans släktingar Ove och Birgitta, vi fikade mysigt och hade härliga samtalsämnen, Angeline fick en sån otroligt söt Lasse Åberg body med en bil på (så passande;) och sedan körde vi hem dem och hälsade på några andra släktingar (Ove och Birgittas son och hans familj) i världens mysigaste hus i Spånga, Gud vilket vackert gammalt villaområde, villa villakullor överallt...... Sen åkte jag och Stefan och lilla lilla på en mysig biltur till världens finaste område norr om stan för att kolla på framtida drömmar om vart vi kanske skulle trivas att bo :) En till underbar helg att minnas och nu har den fina fina påskveckan börjat, Angelines första påsk, mysigt!! Har massa härligt inplanterat.. Tack alla fina underbara Ni för en fantastisk helg!! 

Nu ska jag göra gröt till Angeline som snart vaknar från sin morgonsovning :) 

fredag 11 april 2014

Åh helt uppfylld av lycka!!

Fredag och en underbar vecka har gått!! Studion är färdigmålad och jag har varit på bästa seeman (keramikbutik) och tittat ut en underbara saker och kollat på glasyrer och lera och massa sånt underbart!! Har varit med bästa faster Anita hela dagen, och hon älskar Angeline och Angeline älskar henne, blir världens bästa barnvakt sen, som en liten extra mormor/farmor i Stockholm för varken mina eller Stefans föräldrar bor ju här.... Vi hade bara såååå mysigt, älskar Anita så!! Alltid lika snäll och omtänksam. Vi bokade påskafton i deras Sjövilla med, blir underbart, så nu är varje dag i påsk uppbokad i påsk med underbara vänner å släkt och på tal om släkt kommer min kusin Anna snart hit, åh så kuuuul!! Ha en underbar fredag!! 

Hur go är inte Angeline..... Man dör....

tisdag 8 april 2014

Åh mina nya underbara fynd.....

Hahaha, fick hemkörning av möbler idag från en antikaffär, ja se lite mera snirkelmöbler och guldigt å sånt som jag la undan förra veckan :)) (Stefan kommer bli galen ;) Och när han kom hem som har butiken, världens trevligaste invandrare (förlåt men som många gånger är just invandrare lite trevligare och socialare än många svenskar) ja så kollade han sig runt om i lägenheten och utbrast; Du, jag måste fråga, din kille, han är invandrare va?! Hahaha, han tänkte väl på allt guld, kristallkronor, mkt färg och snirkelmöbler Ja ba; Nä, det är nog jag som har zigenarblod eller född i fel land, min kille är norrländsk och gillar bara stilrent men de enda han typ fått behålla är tv-bänken; Så titta han på den och sa; -Jaaaaa, jag ser din kille är svensk.. :)

Och idag kan jag säga att det bara kliar i fingrarna, ja redan... ja för imorgon vet jag att jag kommer få börja med keramiken för första gången på läääänge (Angeline är ju snart ett halv år och vi har fått tag i VÄRLDENS BÄSTA nanny, ja som hon älskar, som ska ha henne varje onsdag så jag får lite keramiktid) Jag har värsta pumpavagnen i huvudet idag (ni vet som i askungens bal) och kan inte sluta tänka på den, ska försöka bygga upp med en ballong som stöd...... Ååååh, om den blir som jag tänkt kan den bli så härlig, skulle vilja ha en riktig sån den dagen jag och Stefan gifter oss..... Går säkert att bygga på ngt sätt, och dras med vita hästar, åååh vad dagdrömmar jag har idag..... Idéerna sprutar in i hjärnan som ett fyrverker och vilka koppar jag ska tillverka imorgon om jag hinner köpa lera och måla klart i keramikverkstaden :) Se vad fin den börjar att bli :) Min alldeles egna lilla marsipanverkstad, blev en rosalila vägg också, och sedan där det är vita kakelplattor nu ska jag sätta egenskapade i keramik.... Och visst är de nya möblerna till hemmet fina, nä nu måste jag skynda mig här och få lite gjort, Angeline vaknar när som helst och då är det full rulle igen :)


 



måndag 7 april 2014

Tack för en underbar kryssning och helg....

Åh, vilken underbar helg det varit!! Syrran har varit uppe och vi har bara haft så himla kul!! Jag älskar Jenny så mycket, vi har verkligen så roligt tillsammans!!

I lördags åkte vi på LCHF-kryssning och det var det mest fantastiska vi gjort på länge, så intressanta föreläsningar, underbara människor, härlig stämning, ja allt var verkligen helt underbart!! Fick bland annat träffa och prata lite med Andreas som driver kostdoktorn.se han är bara så bra och höll en fantastisk föreläsning, sedan också härliga Åse, Tommy och Monique, underbara människor!!

På fredagen fick alla mingla, äta god buffé och på lördagen var föreläsningarna, såå bra!! Jag är helt uppfylld med inspiration av alla dessa lchf-nyttiga helt ljuvliga människor!! Socker och en massa bröd å skräp är verkligen bara så kasst för våra kroppar, jag tror ändå inte på att aldrig säga aldrig till socker, pasta, vitt bröd och sådant ngn enstaka gång ibland) men att göra det till en hållbar livsstil för hela sin framtid är det bästa man kan göra för sin kropp..

På fredagen fick alla mingla, äta god buffé och på lördagen var föreläsningarna, såå bra!! Jag är helt uppfylld med inspiration av alla dessa lchf-nyttiga helt ljuvliga människor!! Socker och en massa bröd å skräp är verkligen bara så kasst för våra kroppar, jag tror ändå inte på att aldrig säga aldrig till socker, pasta, vitt bröd och sådant ngn enstaka gång ibland) men att göra det till en hållbar livsstil för hela sin framtid är det bästa man kan göra för sin kropp..



Tänker börja med att vårstäda min kropp med en rikitgt härlig detoxkur på 9 dagar!! Har kört detox förut med riktigt bra erfarenheter (känns så friskt) och tror verkligen det är bra med en rensning ibland, speciellt för att kicka igång sig själv lite inför våren. Ser det inte som en kur för att gå ner och sen börja käka mindre bra igen utan just bara en extra härlig pusch!! Vill känna mig helt ren liksom.... Vill inte veta att jag går runt med en massa gammalt kaffe och konstigt gammalt fett i kroppen och slam i tarmarna som jag inte vet riktigt vad det kommer ifrån.. Ja, jag kan bli lite sådär, går verkligen all in när jag tror på något, och sedan jag fick Angeline har jag blivit så intresserad av att verkigen bli så mycket mera hälsosam, sådär sund och härlig men jag kommer nog aldrig "omvända" mig totalt och bli någon helekologisk kvinna som inte ens kan ta en vanlig ostfralla eller hamburgare på Donken om det skulle knippa, haha.. Eller man vet ju aldrig ;) Hälsa är iaf bara så intressant, och den härligaste känslan som finns är ju när man känner sig fräsch, ja som en riktig friskis!!


Börjar min 9-dagars rensning med att dricka ett stort stort glas kokt, varmt vatten + pressad citron och riven färsk ingefära varje morgon. Efter det en lång morgonpromenad med vagnen. Sedan blir det en medtagen frukost i form av en smootie gjord på till exempel; Broccoli, selleri, färskpressad apelsinjuice och bladspenat (allt ekologiskt) Sedan går vi till Mini-sats (och ibland på kvällen när Stefan kan ha henne, vill inte lämna Angeline där för många gånger i veckan) Där jag kommer att ro på roddmaskinen i 30 minuter och träna lite styrka, och sedan basta med härliga inpackningar och göra ansiktsmask, hårinpackning, ja sånt man inte brukar hinna allt för ofta som mamma.. Till lunch blir det andra härliga grönsaker, kan berätta sen vad jag hittar för gott och nyttigt och detoxande i affären och till middag kan man slänga ihop någon god detoxsoppa. På en detoxrensning brukar man helt undvika kött, fisk, fågel, stekt mat, kaffe, alkohol och så kan det vara jättebra att kombinera med ngn bra detoxprodukt eller något bra utrensande the också. 

Åh, vad härligt det ska bli och vårstäda kroppen nu. Kommer känna mig så sund och härlig till påsk!! Ska inte klaga nu heller, är varken trött eller seg, mår toppen, och alla mina värden sist läkarn ringde var super och jag har nog alltid varit ganska frisk, (en gång högt socker i graviditeten och det var för mig en väckarklocka, dock inte alls så högt som i närheten diabetes men högre än vanligt så det följde upp det sen och alla gånger efter de var det lågt så det kan ha varit så att jag ätit precis innan provet med trodde läkaren för det var konstigt att det bara blev så en gång, men jag hade ätit massa choklad kvällen innan :) Jag är inte den som bjur sjuk lätt, och uppvuxen med så mycket grönsaker och nästan inga halvfabrikat, mamma lagade allt från grunden och blev galen då pappa lagat mat och hon kom hem och såg att han inte gjort grönsaker till (som han också brukade göra, minns alltid att han skar upp gurka och tomat, men lagade liksom inte mat på det sättet som mamma, men han lagade också mycket gott) Så hemma var det sunt men jag har inte alltid levt så sunt själv.. Ja, ni vet mycket festande, onyttig mat och sånt men sen Angeline kom och jag blev gravid känns det bara så självklart.. Visst kan man göra undantag, bara de inte blir så ofta :)










onsdag 2 april 2014

Ojojoj tiden springer iväg som vanligt...

Men så härlig den är!! Men jag glömmer totalt bloggen, livet liksom bara rusar i turbofart just nu!! Allt på en gång!!  Angelines utveckling går snabbare än någonsin, hon är så underbar min lilla lilla, och så förverkligar jag drömmar!! Tiden är med mig!! Livet med, och så mycket skoj på g!! Och tänk att jag fått en egen keramikverkstad som jag håller på att fixa i!! Inte klokt!! Jag målar den så härligt.... Idag fortsatte jag och helgen var full av massa underbart, till exempel indisk afton hos Anita, som fyllt 65 och underbara vänner där som varit i Indien och visade massa fantastiska bilder, Fina Pirkko, åh så härlig hon är!! Och så är det verkligen vår på riktigt nu, wow!! Tillomed räkor har man ätit sådär vårigt och gott!! Och kaffemaskinen är blingad på mitt alldeles egna lilla vis och min mamma var här en snabba igen..  Saknar henne redan.. Haha, oj nu blev allt på en gång, man får passa på när man glömt av dig blogg :) Och så in med några Pics!! Och nyomklädda stolarna är här, de är så fina så man smäller av!! Bättre bilder kommer!!