Sidor

måndag 30 juni 2014

Mot Oslo!!

Åh vilken härlig dag vi hade på vackra Marstrand igår, knäppte så fina bilder med nya systemkameran, men just nu sitter vi i bilen på väg till Oslo (ska semestra lite i staden och möta upp mamma som jobbar där, kuul) så slänger bara iväg ett mobilinlägg på bloggappen. Jenny med familj kom också ut till ön så det var riktigt mysigt, och fina Frida var med!! Vi åt en god middag tillsammans och bara njöt av allt vackert, lekte och busa med barnen :) Och idag är det ngn seglartävlig som börjar med så vi fick se lite kul övande på vattnet.. Fikade gott på klassiska Bergs Konditori och sedan blev det snart senare kväll och barn som skulle sova så vi åkte hem efter en riktigt fin dag där, vädret växla men det var perfekt, kom tillomed en liten regnbåge :)








Och efter vi imorse lämnat Floby åkte vi först och hälsade på min morfar och mormor i Skövde, var himla längesen vi sågs så det var riktigt skoj att se dem och de tyckter så mycket om Angeline!!

Nu har vi väl ungefär 20 mil kvar till Oslo, Angeline sover efter ha tittat på krambjörnarna och barbapapa, Ika i rutan är också en favorit :) Hin har fått en liten mini-iPad för hon blir lite rastlös i bilen ibland :) Och drar alltid av sig strumporna :) Lillstrumpan..






lördag 28 juni 2014

Idag lämnade vi Stockholm för två veckors semester!!

Som började till Floby så nu ligger vi i mitt gamla rum och haft en så mysig dag med pappa och Peter som lagade så god middag och imorgon ska vi träffa Frida, åh så skoj!! Vi tar nog en hur till Marsstrand, pappa älskar den ön så!! Ny bil har vi visst med, och Stefan köper alltid dedär extra små mini miljöbilarna..... Sov gott, dröm sött, min dröm är iaf en skruttig rostig gammal wolksvagenbuss som jag kunde sätta upp gardiner i och måla i massa vackra färger, one day.. 


fredag 27 juni 2014

torsdag 26 juni 2014

Åh vilken härlig gårdag!!

Och åh vad jag älskar att köpa babykläder till lillstumpan, roligaste som finns!! Att ha en liten flicka är verkligen som att ha en egen liten docka, men skulle jag ha en pöjk skulle jag nog klä honom i massa sockersött med och strunta i allt lite coolare ;) Igår hade jag och Angeline en riktigt mysig dag i Täby centrum, fikade med gamla goa grannar, hälsade på Lotta (min kompis Jojjos mamma som bor i min gamla lya, ja som är heeeelt vit nu, haha så konstigt att vara där som om min lägenhet aldrig hade funnits, men alla vibbar i väggarna finns kvar och vem mer än jag skulle kunna bo i ett enda stort regnbågskaos :) och var på firman, och så gjorde vi pass till Angelimejuice, som jag börjat kalla henne :) Men vmest shoppade vi, och så provade världens godaste nyaste matställe där som hade den ljuvligaste libanes/marockanskt/arabmat man kan tänka sig och så snygg inredning!!

 Mmmm, åt en god strimlad kryddad kycklinggrej med lite bulgur och goda grönsaker, till fick man välja på massa goda röror och såser, sook heter det, ni måste testa!! Tänkte visa lite vad jag köpte för en gångsskull, så dålig på att komma ihåg och ta mig tid till att ta bilder på nya kläder, men ibland så :)

Denna underbara luftballongdress hittade vi på SPRALL-älskar det mesta där :)

Och så blev det en Bamsekänning från Lindex, ett par tuffa (för engångsskull men Stefan gillar att klä Angeline lite coolare så jag tänkte på honom när jag köpte dem;) jeansshorts, en söt hjärtt-shirt.. 

Och en så söt klänning med tyll och såååå söt mönster, är ju tokig i flamingos och kläder med djur på :) 

Och en annan så söt djurklänning, ett par så härliga prickiga byxor, en jordgubbssolhatt och ett vattenmelonlinne :)

Just nu är jag helt inne på att göra ett djur/tivoli/cirkus/vintage-rum till Angeline med massa härliga detaljer och starka färger, när hon var liten liten baby ville jag mest ha allt i sockersöt pastell men nu vill jag ha riktigt starka härliga och mycket kontraster fast ändå ihopsmällt på något sätt, vi ska flytta om några månader och i det nya huset finns ett perfekt rum åt henne :)) såååå kuuuuuuuuul!!!!!!!

Asså Angeline på kvällarna....

Vill absolut inte somna, bara ställer sig upp, håller i sig och skrattar..... 

tisdag 24 juni 2014

Bästa midsommar i mitt liv.....

Åh vilken midsommar med några av de absolut bästa vännerna och första gången med en liten dotter, tänk!! Jessica och jag har verkligen funnit varann, vi är så lika, nästan lika lika som jag och Stefan är olika ;) Hahaha.... Vi var uppe i deras stuga och hos hennes mans (Stefans barndomskompis) underbara mamma Lisbeth som verkligen är en så fin människa!! Snäll och bara så bra och fin. Världens mysigaste hus har de med, med säkert en av Ö-viks bästa utsikter!!

Trots att det lite känns som nu i efterhand att vi åt oss igenom hela helgen (alla vi kvinnor i gänget) ääälskar att laga mat och är himla bra på det, ja så får man faktiskt säga tycker jag, så var det nog mest ändå övervägande skratt!! Oj, vad vi skrattat,  gapskrattat, småskrattat och vanligskrattat :) Haha och mycket snack, lek, bastubad, bad (inte lika kallt som i påskas;) Och andra kul grejer som Stefan åkte till exempel och visade mig och Angeline hela Ö-vik, vi satte en vacker blomma på Angelines farfars grav, men då kommer ju mitt vattenfall som vanligt men gick över av Angelines glada joller och bus. Ah, jag måste säga att det var den bästa midsommar i hela mitt liv, en midsommar som i år igen spenderades med finaste vänner, ett eget barn, roligaste Alexander, bästa Lisbeth och Ingmar och just midsommar där uppe igen på samma ställe får mig få så bra vibbar för förra mådde jag med sååå bra med första sparkarna i magen och lärde mig äntligen säga ifrån på telefonen med hjälp från dem om mig till en människa som jag så gärna ville gå skild väg med :) Är så tacksam för mitt liv idag, har ingen vän längre på "olika" villkor och som utnyttjar mig, idag är jag en stark mamma som väljer mina vänner med omsorg, gör rätta val och sätter mig inte i destruktiva relationer till någon :) Och är så tacksam för att få ha så många fina vänner som jag vet verkligen älskar mig för den jag är, inte har baktankar, och jag älskar er så mycket!! Jag går liksom inte ens runt och funderar på det längre, det bara är så självklart och så var det inte för några år sedan :)


Titta på lilla Angeline så söt!!
 Bakade en riktigt härlig midsommartårta som kommer längre ner!! Såååå god!! Grädde, jordgubbar, vit choklad, vaniljstång lite karamellfärg och så en egenmålad flagga vips var den klar!!

 Eftersom det regnade lite ute struntade jag i att göra riktiga kransar i år, men va hade en söt i plast :) Skulle egentligen både gjort en midsommarstång och kransar ute men med detta land kan man ju aldrig veta, men så kände jag ändå; vad är en midsommar utan midsommarstång så jag slängde ihop en med lite blöta blommor och ståltråd och satte på bordet iallefall :)







 Mmmmm..... så mycket gott vi lagade, olika sillar, Jessicas världsgodaste jansson, rökt sik från byn, laxar, ägghalvor, kokt potatis, lite god öl och snaps, fast jag är sämst på snaps men bättre på vissorna ;) Asså jag kan verkligen inte dricka det......men doppade tungan i den minsta lilla droppen, blääää!!




 Jessicas hemmainlagda citron och lök sill som bara smällter i munnen...... Och under har vi silldrottningen och grillkungen själva, för på kvällen blev det grillat som Carl är bäst på!!




 Min lilla lilla lilla lilla Angeline, hur kan du vara så söt lilla sötnos hjärtat ängelbus!!
 Och så ett litet familjefotografi :)


Timmarna gick snabbt, allt var ju så kul så genast blev det kväll så jag tror vid hamnade runt bordet runt åtta halv nio igen efter allt skratt, lek och pyssel i köket..



 Jessica gjorde den godaste sommarsalladen jag någonsin ätit med jordgubbar, advokado, koriander, olika lökar och färskpotatisen från lunchen stektes upp med lite smör, och så hade Lisbeth lagat en helt otrolig förrätt på en speciell väldigt god deg som hon sedan fyllde med en himmelsk röra på handskalade räkor, rökt lax, creme fraice och lite färska kryddor från egna landet..


 Vackra Lisbet och Jessica, och sötaste härligaste Alexander!!


 Angeline fick spagetti och köttfärssås och vi andra den
 möraste oxfilé, godaste vinet och Lisbets ljuvliga paj!



 Pajen var heeeelt gudomlig, getost, tomater, en underbar deg och på skulle man ha en god Balsamicoolja med dadelsmak, mmmmm vilka smaker, såååå gott!! Kan ju meddela att jag stuntade blankt i dieten i helgen :) Pallar inte hålla på och tänka på dedär jämt, jag äter så mycket nyttigare nu och går ner men man måste få festa till det rejält på mat ibland, jag är och förblir en matmänniska!!
 Angeline fick sin favorit Ellas, har har lärt sig att suga i sig den så sött :)

Och såhär blev min midsommartårta :)

Så brakade det in lite gamla Ö-viksvänner, eller de kom vattenvägen, Angeline vaknade och ville bara sitta i blöja, perfekt när det kom gäster tyckte hon ;) Men jag ville inte krångla med kläder (hon hatar att klä på sig) när hon var lite trött och nyvaken så hon fick som hon ville :)




 Åsa och Jörgen så himla trevliga!! Kvällen slutade med bastu, bad och lite härlig fest medans Lisbeth som inte var lika partyparty tittade till lilla Angeline som somnade igen.. Fast vi var väl inte heller sådär party, tog det relativt lugnt tycker jag, iaf jämfört med tidigare midsommrar ;)