Sidor

lördag 31 januari 2015

Mot Nyköping på födelsedagskalas!!

Och vilket snöväder asså, undra hur snöigt det blir på uppkörningen på måndag egentligen, men jag är inte rädd för lite snö, kommer förhoppningsvis fixa den ändå, känner mig så säker vid ratten.... Imorgon ska vi köra runt i området hela dagen för att känna sig ännu lite mera "hemma" har ju aldrig kört där innan.....  Jo, förresten jag hittade en avbokad tid i Södertälje så bytte från Farsta till dit, känns lite mindre och härligare med Södertälje på något sätt men man vet ju aldrig, ska försöka att inte deppa ihop sådär igen om jag kuggar men jag bara blir såååå himla ledsen av inspektörens kuggord.... 

Angeline är på sitt bästa humör och Stefan sa att det nog fanns en pool på hotellet (ja, vi blir i Nyköping tills imorgon) så vi packade med oss simblöjor och badkläder, kuuul och mysigt!! Angeline äääälskar ju att bada!! Hoppas att ni har en fin helg!! Puss och kram!! 


fredag 30 januari 2015

Vad tiden går fort asså.....

Fick så underbara gamla bilder från Stefans mobil....

Min fina ständigt gottsugna Knytte.....

Tänk att hon var så liten.....

Hennes första julafton....


torsdag 29 januari 2015

Det blev inget körkort för mig idag......

Nä, för då vart man kuggad igen av en annan kvinna och vad ledsen man blir asså, tårarna bara sprutade som sist..... Fattar inte att jag blir så fruktansvärt ledsen men ett kugg känns liksom just då bara såååå hårt, hopplöst, värdelöst och sorgligt..... Och denna gången var det lite extra tufft för det var på en sån sketen svår avfart mellan massa som jag bara inte såg..... För fick en uppgift som kan komma på uppkörningen som heter "Självständig körning mot mål" Ååååhh, då ska man liksom hitta som värsta taxiföraren, men det kändes ändå som jag fick "en chans till" och det tror jag faktiskt att jag fick, hon var snäll, mycket "mildare" än den andra kvinnan, men då hade jag redan virrat in mig i ett konstigt industriområde för jag försökte hitta ngnstans att vända så jag kunde se nya skyltar emot målet igen, men de kom aldrig :(( Och då var liksom hela situationen så "kuggig" så det blev bara fel, och då ansåg hon ju det som "brister i planeringen" som det heter tror jag..... Tyckte ändå det var så bra kört av mig för det var ju inga ingripanden och sånt där trafikfarligt liksom som kan uppstå, så kan liksom känna att hallå jag kan ju nu.....och det var så svaga slitna linjer där jag körde fel och fattade så snabbt att jag egebtligen skulle legat ett körfält till åt vänster så skulle det bli mera rätt, jag sa det tillomed och peka, men det var för sent att byta, jag ville ju inte köra över den heldragna linjen för då kunde jag ju kugga på trafikregler.....och sen liksom bara det blev så svårt att hitta tillbaka....

Usch, vad ledsen jag var efteråt, deppa ihop totalt men nu känns det lite bättre.... Jag har bokat en ny tid på måndag men denna gången i Farsta för Sollentuna hade inga snabba tider och känns ändå som en enda stor labyrint efter idag, men jag fixar det på måndag, och vet ju att jag kan köra nu och är ju hel grön på alla punkter av min bästa trafikskola och Nabil - proffs till lärare!! Stort Tack Edsbergs Trafikskola, och Sandra i receptionen!! Jag ska bara ha dedär kortet asså.... Jag ska köra lika perfekt på måndag som idag och bara hitta lite bättre i filerna och allt dedär om jag får självständig körning emot mål.... 


Kan ju även trösta mig med att bara 40 % klarade uppkörningen av kvinnor i Sollentuna förra året, även om jag vill vara en av dedär 40 procenten är Sollentuna inte lätt med alla tusen avarter och den kyliga råa stressiga Stockholmstrafiken med flerfiliga motorvägar, rondeller och en miljard trafikljus och allt dedär... Inte för att Farsta är lättare, också bara 40 % på statistiken men de har ju tider snabbare så får bli det nu för jag kan ju köra så braaaaa nu och är ju grön på alla moment!! 



onsdag 28 januari 2015

Om man kör som jag gör då SKA man ha körkort!!

Ja, det är orden jag somnar med i skallen med nu för att inte vara nervös och feg och sånt imorgon, och min körskolelärare sa till mig idag att jag aldrig kört bättre och känner mig himla säker själv så imorgon ska det bara gå vägen, vilken dröm det vore..... Ojojoj, tänk om jag klarar det, kommer vara VÄRLDENS LYCKLIGASTE!!!!!!!!!! Hoppas hoppas!! Sov gott, puss och kram!! 

tisdag 27 januari 2015

Åååååååhhhhh vad jag vill klara det på torsdag!!

Vill såååååå gärna bara sätta den där himla uppkörningen och få det klart, tänk vilken känsla!! Kommer flyga runt på moln i flera dagar, veckor kanske månader efteråt och bara känna; Jag HAR körkort!! Kommer ta bilen till Blomsterlandet, Ikea, Ica Maxi, och då kommer jag handla i drive turu på Mc Donalds!! Beställa i luckan, vid ratten, köra iväg, parkera, stoppa ner sugröret och dricka milk shake som jag själv kört och beställt, sitter inte bredvid, nej för jag sitter vid ratten, med ett EGET körkort, ingen sitter där, bara babyn i magen och den mest trafiksäkra jag, känna mig friiiiiiiiiiiiiii som en fågel!!!! Hämta Angeline på dagis med biiiiiiil, inte med vagn nej motor och BIL och eget KÖÖÖÖÖRKORT!!!!!!!!!!!!


måndag 26 januari 2015

Min lilla utblommade maskros....

Nyrakade Nalle!! Titta han ser verkligen ut en sån där vacker utblommad maskros som man kan blåsa på som på mitt underbart mjuka långärmade nya nattlinne!! Älskar verkligen utblommade maskrosor, åh det är något speciellt med dem, så vackra, mjuka, fluffiga och flygiga!! Skulle nog tillomed kunna tänka mig ett par i brudbuketten, ja faktiskt, för visst är de underbara, har alltid älskat dem!! Det är sagoaktiga med på något sätt, lite magiska, som om det nästan glittrar lite om dem när man blåser.. Sov gott och dröm om en hel äng full.. Min körning gick jättebra idag förresten och känner mig riktigt taggad inför torsdag även om det känns overkligt än.. Natti..


Adhd Deluxe....

I väntrummet till läkaren, ja efter att jag stressat utan anledning.... Är 40 min tidig, kan inte fatta dedär, blir så varje gång, antingen är jag för tidig eller så är jag för sen....håret i en slarvig fläta på sidan och kläderna har börjat bli lite av en "kamp" varje morgon, jag får inte på mig många plagg nu asså, och de mest konstiga kombinationer som finns, tur man inte är så spänd för sådant och inte är ngt modefreak, även om kläder är så skoj!! Men ärligt talat inte lika skoj när man är gravid och tjock :) När jag är smal igen drömmer jag om ett "Dressroom" Där jag kan ha alla mina vackra klänningar och flickornas finklänningar hängandes i taket!! Alla våra smycken och juveler!! Ett riktigt prinsessrum där jag och mina prinsessor kan stå och prova, klä ut oss, fixa håret och sätta på oss vackra hattar, allt fint ordnat på krockar och hyllor av guld!! Massa bling bling, tyll och volanger!! 


Men än så länge är inte Angeline så mycket för varken huvudbonader eller hårspännen.... Nä, lilla Angelines väg till dagis ibland när jag lämnar kommer bli rena fröjden med körkort, (som imorse) hon slängde av sig mössan och vantarna utan att överdriva ungefär 25-30 gånger.....   Böjer mig ner med stora magen, hon bara skrattar - Tålamod tålamod är mitt nya namn , eller har väl varit sen hon kom :) Trodde aldrig att jag kunde få ett så oenderligt tålamod, men man får verkligen det typ "automatiskt" med barn, den starka kärleken väger över allt det ibland jobbiga så.... Och idag börjar den stora "Uppkörningsveckan" Wiho!! På torsdag gäller det!! Vill såååå gärna klara det på torsdag!! TÄNK OM JAG SKULLE HA KÖRKORT DENNA VECKA TÄNK!!!! Asså vilken känsla!! Vilken känsla!!  Efter körlektionen har jag Vasamamma, världens bästa barnmorska som jag hade till Angeline med Haleh, hon är lite som mig kan man säga :) Så trivs super med henne!! 



Men nu först vänta på min "adhd-läkare"  Maria :) 


söndag 25 januari 2015

Hej v 32 och hejdå denna vecka..

Tack för en fin vecka och tack för att Angeline är frisk!! Jag går precis in i vecka 32 och sammandragningarna får mig helt sömnlös...... Vänder och vrider på mig som en säl här i sängen medans Stefan sover för länge sen, och lilla A för ännu längre sen, hon brukar somna runt 20.00.. Hoppas ni haft en bra vecka!! Imorgon börjar min stora "uppkörningsvecka" :) Kuuuul!! Så måste försöka somna nu!! Puss




lördag 24 januari 2015

Det sprakar här..

Ja... Nästan varje helgkväll Angeline somnat eldar Stefan en så himla mysig brasa som får spraka hela sena kvällen, så himla mysigt.... Blir så go stämning i hela huset med en eld, så kul att Stefan gillar att elda så mycket, ibland får han sina ryck att tända upp facklor längs gången in till huset med som ikväll fast vi inte skulle ha folk på besök eller ngt sådant, nä bara för det är fint, och innan jul köpte han en så härlig "eldkorg" Också himla mysigt!! Man kan grilla korv på pinne över den också, eller äpple på pinne som Pippi gjorde!! Vi har haft en lugn mysig lördag och imorgon blir det massa härlig bilkörning!! Sov gott, natti.. Trevlig söndag!! 




Åh, lilla baby i magen....

Jag hittade ett så ljuvligt dubbelnamn i hjärnan som vore så vackert till nybabyn.... Tror inte hon ska heta Florencia, Flora-Rose eller Esmeralda längre, och Stefan tycker Christelle är lite "hårt".... Men nu har jag kombinerat ihop de så otroligt vackra; Daisy-Amber
Erkänn vackert!! Stefan älskade Daisy, men är som vanligt lite skeptiskt till dubbelnamn, men vi kan ju bara kalla henne Daisy så kan hon heta Daisy Amber, och några vackra andranamn till det!! Åååååh, när jag är klar med körkortet ska jag planera Daisy-Ambers babyrum!! Längtar!! 


fredag 23 januari 2015

Lilla lilla är sjuk....

Helt matt och febrig.. Nu somnade hon en stund.. Älskade Lilla lilla.. Fick vara hemma från dagis igår också, och idag tar vi det bara lugnt och Stefan fick ta ledigt några timmar tidigare idag så jag ändå kunde köra lite och så har jag varit hos min tandläkare med, finns ingen bättre, så himla snäll och proffsig!! Har ju "osynlig" tandställning som jag går och kollar till ibland och får nya skenor, längtar tills det är över även om det är en ganska smidig metod, "invisalign" heter förresten, en riktig "Hollywoodmetod" kan verkligen rekommendera om ni vill ha raka tänder och inte vill ha en sån där synlig silverräls i flera år.. Skenorna görs tillomed där nere, så byter man bara efter 2 veckor så blir det rakare och rakare för varje gång, så kan man ta av sig den när man vill, supersmart!!  Och min tandläkare Martin på Family Dental Care på Kungsholmen kan jag också gå så varmt i god för!! 



Hoppas hon frisknar till i helgen.. Man tycker så synd om henne och hon är så ledsen.. Nalle är så himla gullig, han märker verkligen när någon är sjuk och tittar till och tar med tassen... Hoppas ni har en bra fredag och får en toppenhelg!! 


onsdag 21 januari 2015

Hur svårt ska det va.....

Kört i stort sett hela dagen..... Hur svårt ska det vara att sätta den där uppkörningen nästa vecka egebtligen..... Men blir galen på mig själv när jag gör fel på skitsaker jag egebtligen kan bara för jag inte koncentrerar mig tillräckligt och tänker på 1000 andra saker under körningen och på lektionerna som jag inte borde tänka på, men kan liksom inte stänga av....... Min körskolelärare är sjukt bra och har verkligen "fattat mig" också att det går att skoja och "säga till" på ett rejält sätt utan att jag tar illa upp, det är skönt... Så han är urpfoffsig och snäll men jag sölar värre än en senil sköldpadda ibland när jag måste vara snabb för är i helt andra tankar istället och handlar helt plötsligt för snabbt när jag borde ta det mera lugnt..... Jag är aldrig nära att göra olyckor eller så, och tycker jag kör himla bra ibland, men så fastnar jag i tankar och så blir till exempel planeringen inte alls lika fin som för en stund sen..... Iof kan man ju aldrig räkna med att man inte är nära att göra olyckor i trafiken, de går ju på några sekunder, ibland en halv och målet med min körning är verkligen att bli en så säker och "stabil" förare som möjligt.... Kommer nog alltid lägga mobilen i bakluckan och sånt, för jag vill aldrig ta risker, hur "larvigt" det än låter måste jag bestämma mig för sådant, för tänk er mig sitta där och snacka i telefon, spela musik och dricka kaffe och köra två småbarn..... Det är ju som att bädda för en olycka, kommer vara nog med att försöka många gånger typ ignorera ens barn skrika och sådär.. Det gäller att bulla upp med ipads, leksaker, mjuka djur och nappar i band, planera längre sträckor väl och inte låta koncentrationen hamna någon annanstans än på vägen, men det ska jag bara fixa, och tror verkligen jag kommer att göra!! 

Tänk den där dagen när inspektören säger till mig att jag är godkänd, och tänk att det kanske redan är nästa vecka, hoppas jag iaf, men jag vågar knappt tro det, men jag vill tro det så mycket att jag nästan tror det, men ska verkligen försöka att inte deppa ihop för ett kugg till, det är ju inte hela världen.... Även om jag gärna går "all in" när jag väl ger mig in på något...... För tänk vad mycket man faktiskt klarar av fast man knappt kan tro det, till exempel att föda barn!! Och hur mycket man än sprack och hur fruktansvärd smärtan var så vill man göra det igen!! Iof får man ju det finaste som finns i belöning, ett barn går ju inye att jämföra med ett körkort, men ändå ni fattar liksom dedär; "man kan om man vill grejen" Och jag vill så gärna ha ett körkort och snart ska jag bara ha det, och helst nästa vecka!! Ja - nästa vecka ska jag ha körkort!! 

På förlossningen timmarna innan Angeline kom, jag läääängtar såååå mycket efter nästa förlossning och det är nu bara 2 månader och typ en vecka till beräknad ankomst!! Ååååhh, min lilla dröm där inne.... Sov gott!! 

tisdag 20 januari 2015

Nu kör vi!! Och icke kugga nästa v!!

Rondellerna, döda vinklarna, allt ska sitta!!

måndag 19 januari 2015

Bilder från semestern..

Åh, tömt kamaeran i datorn nu.... Blir alldeles varm när jag ser bilderna från förra veckan!! Vilken härlig vecka vi hade asså, minnen för livet... Och det blev verkligen så som jag hoppades på - Angeline och jag fick verkligen så mycket tid att bara busa, gosa och njuta tillsammans innan nu allt drar igång igen med dagis, intensiva körlektioner nästan varje dag och "gravidslutspörten" ;) Haha.... Nä, men så mycket ska vi inte vara ifrån varandra heller, denna veckan blir det nog 3 dagar på dagis, för vi har lite annat kul också, tänkte åka ut till Lidingö en dag och umgås med faster, och så ska vi prova ett nytt lekland men det kanske får bli i helgen..


Men det blir intensivt med körandet eftersom jag kör upp nu den 29:onde och tänk att det var en hel månad sedan jag klarade teorin idag, och här om dagen fick jag "adhd-beslutet" som jag skickade in försent godkänt, man kan nämligen få 70 minuter istället för 50 eller muntligt, men jag var så sen med papper som skulle på brevlådan som vanligt så "chansade" på att göra det för "normala" på 50 minuter ändå, och klarade ju det på första försöket så det kändes ju så kul!! Utan någon som helst dispens :) Man kan om man vill!! Så kände jag iof på uppkörningen också, men var inte helt mogen egentligen och hade nog en del "mil i ryggen" kvar.... Synd att det finns tider så sällan bara, för om jag kuggar nu den 29:onde vilket jag absolut inte hoppas på att jag gör, så måste jag nog boka runt mig på andra orter för Sollentuna har nog inget, men Sandra i receptionen på trafikskolan har lovat att kolla avbokningar ofta, så himla snällt, för helst vill man ju inte att teorin ska gå ut.... Ska inte köra lika "försiktigt" denna gång eftersom jag mest kugga på det..... Så det är ju en erfarenhet iaf :))


Så, nog om den där körningen, här kommer massa underbara bilder från resan vi aldrig glömmer, och åh vad hon skrattat, badat, lekt och busat och vad vi har gosat!! Nu är hon lite mera mammig än vanligt också, men jag tycker om det för jag fick nästan lite dåligt samvete där innan jul när jag körde och plugga som mest och Stefan hade henne så mycket.. Men jag tror det var himla bra också för nu har hon verkligen en så himla fin tight relation med oss bägge, fast det har hon haft länge tycker jag, väldigt starka band till oss båda, våran Lilla Lilla som vi kallar henne :) Och vilken vilja hon har asså, ojoj vet precis vad hon vill och har verkligen kommit in i den där perioden på allvar nu"kan själv" Det är ingen lek när man försöker mata henne till exempel, hon ska bara äta själv!! :)


Så himla mysigt på Café de Paris på Gran Canaria, en svensk kille berättade min vän Rickard som startat det, och det finns svenska semlor och bryggkaffe, ja tillomed köttbullemackor :)

Och så var det såååå sött, precis i min smak :) Jag har ju sedan många år haft en dröm om ett litet rosa café i ryschpyschstil med mina egen Tivolina Ceramics serviser och tänk att inreda hela stället i gammaldags romantiskstil, dricka ur mina guldkantiga koppar och äta Berits hemmagjorda bakelser med guldsked.. Min mammas gudomliga bröd.. Och så en liten amerikansk vind sådär av lite cupcakes och milkshakes med grädde och körsbär, sådär klassiskt och gott!! Och färgglatt skulle det vara!! Så kunde vi servera regnbågskakor och pudelbakelser, mina tavlor på väggarna och små virkade dukar under kaffekanorna, våningskakfat, perserkatter till sällskap på golven och livepianospel av Harry, vilken liten Stockholmspärla det skulle bli :) Och med en karusellhäst till barnen mitt i allt!! Tivolina Café!! Älskar deras stolar, så klassiska och söta!!

 Sött sött sött!! Se så söta menyer!!


Och så massa lek på lekplatser!!


Och lilla älsklingen har börjat äääälska karuseller :)) Men såklart med en karusellgalen mamma!! 


På Kjelles födelsedag blev det middag på Christina, en känd gammal väldigt god restaurang i Puerto Rico, här häller Christina upp vatten till Angeline :) Lika trevlig varje år man kommer tillbaka!!
 Lägg märke till de vackra tallrikarna och dukarna som går i samma gamla vackra stil..
 Så fint kort på Berit och Kjelle!! Och på kortet under tycker jag att (för en gångsskull ;) Är lik Angeline, jag kan bli det i olika vinklar, även om hon är en kopia av Stefan :)


 Så vackra upplägg, deras räkcoctail och sallad Christina helt ljuvligt goda!!
 Och många lyckliga intensiva frukostar... Frukostbuffé är verkligen ibland lite av en "kamp" med Angeline, fast en rolig positiv :) Man får verkligen tänka till, för när man kommer in med sin tallrik vill hon bara ha utav det istället och man får bara inte ge henne, hon ska plocka själv och förstår man inte direkt vad hon vill ha får man sig en arg blick eller ett skratt, man vet aldrig med henne hahaha..... Och har hon helt plötsligt tröttnat på att äta får man skynda sig att försöka slänga i sig det sista för att istället springa efter dedär små benen som är snabbare än blixten, rena viktresan att åka på semester med en ettåring ju, nä man hinner inte gå upp i vikt precis, full rulle var minut!! Och inte kommer man hem brun, haha men i god form :)


Bada bada bada bada, har aldrig sett ett barn som älskar vatten så som hon.....









 Haha, hon har börjat rynka näsan och dra upp läppen på ett så otroligt charmigt sätt.... Och så gör hon ett så gulligt ljud till, hahaha söööötnos!!

Mammas lilla cirkusprinsessa!!




















Och så åkte vi båt till den mysiga lilla ön Anfi...


Där hittade vi en puppa som vi gosade i :)



 Och så fick hon springa länge i de mjuka gräset helt barfota, hon tjöt av lycka!!







Springrundan och den sista dagen avslutades och firades med en stor glass :))

Nästa dag skulle vi åka hem till Sverige efter en underbar semester, med många nya minnen!!